سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: پیروی از فرامین الهی و حاکمیت تقوا گامی موثر برای غلبه بر تیرگی هوس‌ها و شهوات آدمی است.

مریم ارشدی در گفت‌وگو با خبرنگار دین و معارف اسلامی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در نماز عید فطر مبنی بر بهره‌مندی از ثمرات ماه رمضان در طول سال و تقویت تقوا گفت: روزه به عنوان یک مولفه یا منشور روان درمانی جهت تقویت باورها و ارتقا حقیقت است و ادیان گوناگون طی قراردادی متمادی هر یک راه و روش و آیین خاص برای ارتقا سطح روحی روانی بر پیروان خود واجب دانسته‌اند.

وی افزود:‌ به تصریح قرآن، رزوه بر پیروان ادیان آسمانی قبل از اسلام نیز واجب بوده و فقط مسلمانان نیستند که روزه می‌گیرند. بلکه آیین‌هایی نظیر بوداییسم و هندوییسم نیز روزه در باب حوزه ریاضت جسمی را ضروری می‌دانند. اما در آیین مقدس اسلام روزه از جایگاه بسیار ویژه و منشور اساسی برخوردار است و لذا از وسایل تقرب به خدا بوده و تأثیر معنوی و فیزیکی و روحی به همراه دارد.

وی با بیان اینکه « شیوه روان درمانی، اصلاح رفتار فردی و اجتماعی در جامعه مدرن و تغییر رفتار‌ها » از جمله مسائلی هستند که می‌تواند تمرینی برای اندوخته‌هایمان از ماه رمضان باشد، افزود: در جهت تقویت روحیه معنوی زنان و خانواده‌ها مراکز مشاوره اسلامی لازم است عملکرد متفاوت نسبت به مشاور‌ه‌های کشورهای غربی که منحصرا به ارتقا حس فردی در جهت پیشرفت‌های مادی می‌پردازند، داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: اقدام این مراکز می‌توانند از تکنولوژی بعنوان ابزاری در جهت ارائه راهکار‌های نوین معنوی استفاده کنند و از احکام قرآنی و سنت و روش ائمه اطهار (س) که برای همیشه زمان‌ها و مکان‌ها دستورات اخلاقی جامع و کامل و مطابق با فطرت پاک انسان‌هاست بهره گیرند که هدفش پاک سازی روحی ـ روانی جامعه (فردی و اجتماعی)، ارتقا فضیلت‌های اخلاقی و دوری از هرگونه زشت کاری‌های اخلاقی چون فسق و فجور و فحشا و خیانت است.

ارشدی به کارگیری ذخایر معنوی را عامل تقویت گرایش دینی‌ ـ اعتقادی در مقابل شبهات مطرود جامعه کنونی دانست و گفت: پیروی از رهنمود‌های الهی و برخورد‌اری از حاکمیت تقوا جهت غلبه بر تیرگی هوس‌ها و شهوت‌های جان آدمی موثر است. انسان در سایه صفا و پاکی روزه‌ داشتن به آن مرتبه از انقلاب روحی دست می‌یابد که در نظرش شرارت و تباهی در سطح جامعه خار و خفیف می‌نماید و گویی چراغ بینش و آگاهی را در درون انسان برافروخته و صفا و پاکی در سایه مجاهدت‌های نفسانی نمایان می‌گردد.

وی تاکید کرد: در این زمینه مسئولین و دستگا‌ه‌های متولی امور فرهنگی و نیز رسانه‌ها باید در ترویج فرهنگی دین آنگونه تبلیغ نمایند که پایبندی به ارزش‌ها در جامعه افتخار، و ضد ارزش‌ها قبیح و مورد نکوهش قرار گیرد.

مدیر روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: تقویت اراده در تقابل با مشکلات و خطرهای القایی که موجبات سست شدن ایمان افراد می‌گردد و سوژه‌های اخلاقی از یک سو و عملکرد افرادی که بعنوان الگو در جامعه مطرح هستند از سوی دیگر، در این زمینه بسیار اثر گذار است.

وی با بیان اینکه یکی از پی‌آمد‌های ماه مبارک رمضان مسئولیت پذیری و برانگیختگی حس مسئولیت پذیری است، خاطر نشان کرد: درک مفهوم صحیح مسئولیت‌پذیری فردی و جمعی والتزام عملی به معنای حقیقی نیازی صرف به هزینه‌های حکومتی ندارد بلکه برانگیختن حس همدردی، تعاون، همبستگی و برادری در متن خانواده و میان تک تک عناصر خانواده بوجود می‌آید که منجر به تقویت پایه‌های فضیلت اخلاقی بدون دخالت و حضور حکومت در جامعه می‌گردد.

وی گفت: این درحالی است که در جوامع غربی حتی در متن یک خانواده می بینیم که مسیر حرکت افراد بسیار منفک و متفاوت از یکدیگر بوده و گویی هر فردی شخصیت واحدی است در جهت رسیدن به هدف خویش، فارغ از هر نوع وابستگی و حس تعهد به دیگری، در تلاش برای گرفتن سهم خویش بوده و گویی در جوامع غربی خانواده به منزله شرکت سهامی است که هر کس سهم خود را درخواست می‌کند.

وی گفت: یک خانواده مسلمان، که ایام ماه مبارک رمضان را بصورت جمعی در کنار سفره افطار و سحری می‌نشیند و در میعادگاه عاشقان یعنی مسجد، با سایر مردم در نیایش هم آواز می‌گردد. در برابر همه اعضای خانواده و افراد جامعه احساس مسئولیت می‌کند و در تضییع حق آن‌ها دغدغه او شده و برای رفع حاجت آنان همواره و پس از ماه مبارک رمضان نیز در تلاش است.

وی در ادامه با اشاره به بحث کنترل جسمی و انگیزشی در مواجهه با عوامل توهم‌زا که باعث تشتت تفکر بعد از ماه رمضان می‌شوند تأکید کرد: آسیب‌های اجتماعی و ناهنجاری‌ها که از تبعات ناخوشایند خودخواهی‌ها بوده و ریشه در نفسانیات دارند برای کسی که خود را در مقابل گناه حفظ نموده تمرین ایمان است.

ارشدی گفت: اهتمام به مؤلفه‌های ملحوظ بلاقید، التزام به حقوق شهروندان است و بیت‌المال و توسعه کانون ایمان با باور ایثار و تلاش و امید در جامعه منجر خواهد شد. رسیدن به ارزش‌های اخلاقی باعث تقویت روحیه عزت مداری و اعتقاد به حفظ حقوق شهروندان و تلاش در جهت تأمین نیاز‌های یکدیگر است. این امر منجر به حفظ روحیه صبر و گذشت در برابر همنوع می‌شود. لذا تفاوت اساسی میان جامعه اسلامی که فرایض اخلاقی ـ دینی آن با دقت و نظم همراه است با جوامع غربی که در آن هیچگونه آثار و تبعات نوع دوستی، تعاون، ایمان به باورها و اعتقادات یکدیگر وجود ندارد به چشم می‌خورد.

وی از دیگر تبعات مثبت روزه‌داری را پی بردن به احوال فقرا و محرومین دانست و خاطرنشان کرد: گرسنگی و تشنگی این ماه درک مشکلات آنان را بر ما محرز می‌نماید. این موضوع تمرینی است برای دستگیری از آنان به وقت توانایی.

ارشدی اظهار داشت: به عبارتی دیگر برنامه تمرینی ماه مبارک رمضان برنامه تزکیه نفس بوده که برنامه‌ای در جهت اصلاح معایب و رفع نواقص، طرحی برای تسلط عقل و ایمان و اراده و در نهایت برنامه ترقی دادن روحی است.

وی گفت: اگر بنا باشد که ماه مبارک بیاید و بعد هم عید فطر و روز آخر فرا رسد و یک ذره هم تغییر نکرده باشیم چنین روزه‌ای برای انسان اثر ندارد. به تعبیر شهید مطهری روزه گرفتن قرار است که انسان را اصلاح کند، این بستن دهان از غذای حلال برای این است که انسان در این سی روز تمرین کند که زبان خود را از گفتار حرام ببندد، غیبت نکند، دروغ نگوید، فحاشی نکند و به معنای حقیقی کلمه، خود التزام و خودسازی کند و این همان دستاورد واقعی روزه خاص است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: رسانه‌ها در این راستا مسئولیت سنگینی دارند چراکه با توجه به  جایگاه تأثیری گذاری که دارند می‌توانند در استمرار آن و تعمیق این باور نقش مهمی ایفا کنند.




تاریخ : سه شنبه 91/5/17 | 6:37 عصر | نویسنده : مریم ارشدی | نظر

  • راه بلاگ | تک تاز بلاگ | قیمت دلار