مدیر روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: پیروی از فرامین الهی و حاکمیت تقوا گامی موثر برای غلبه بر تیرگی هوس‌ها و شهوات آدمی است.

مریم ارشدی در گفت‌وگو با خبرنگار دین و معارف اسلامی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در نماز عید فطر مبنی بر بهره‌مندی از ثمرات ماه رمضان در طول سال و تقویت تقوا گفت: روزه به عنوان یک مولفه یا منشور روان درمانی جهت تقویت باورها و ارتقا حقیقت است و ادیان گوناگون طی قراردادی متمادی هر یک راه و روش و آیین خاص برای ارتقا سطح روحی روانی بر پیروان خود واجب دانسته‌اند.

وی افزود:‌ به تصریح قرآن، رزوه بر پیروان ادیان آسمانی قبل از اسلام نیز واجب بوده و فقط مسلمانان نیستند که روزه می‌گیرند. بلکه آیین‌هایی نظیر بوداییسم و هندوییسم نیز روزه در باب حوزه ریاضت جسمی را ضروری می‌دانند. اما در آیین مقدس اسلام روزه از جایگاه بسیار ویژه و منشور اساسی برخوردار است و لذا از وسایل تقرب به خدا بوده و تأثیر معنوی و فیزیکی و روحی به همراه دارد.

وی با بیان اینکه « شیوه روان درمانی، اصلاح رفتار فردی و اجتماعی در جامعه مدرن و تغییر رفتار‌ها » از جمله مسائلی هستند که می‌تواند تمرینی برای اندوخته‌هایمان از ماه رمضان باشد، افزود: در جهت تقویت روحیه معنوی زنان و خانواده‌ها مراکز مشاوره اسلامی لازم است عملکرد متفاوت نسبت به مشاور‌ه‌های کشورهای غربی که منحصرا به ارتقا حس فردی در جهت پیشرفت‌های مادی می‌پردازند، داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: اقدام این مراکز می‌توانند از تکنولوژی بعنوان ابزاری در جهت ارائه راهکار‌های نوین معنوی استفاده کنند و از احکام قرآنی و سنت و روش ائمه اطهار (س) که برای همیشه زمان‌ها و مکان‌ها دستورات اخلاقی جامع و کامل و مطابق با فطرت پاک انسان‌هاست بهره گیرند که هدفش پاک سازی روحی ـ روانی جامعه (فردی و اجتماعی)، ارتقا فضیلت‌های اخلاقی و دوری از هرگونه زشت کاری‌های اخلاقی چون فسق و فجور و فحشا و خیانت است.

ارشدی به کارگیری ذخایر معنوی را عامل تقویت گرایش دینی‌ ـ اعتقادی در مقابل شبهات مطرود جامعه کنونی دانست و گفت: پیروی از رهنمود‌های الهی و برخورد‌اری از حاکمیت تقوا جهت غلبه بر تیرگی هوس‌ها و شهوت‌های جان آدمی موثر است. انسان در سایه صفا و پاکی روزه‌ داشتن به آن مرتبه از انقلاب روحی دست می‌یابد که در نظرش شرارت و تباهی در سطح جامعه خار و خفیف می‌نماید و گویی چراغ بینش و آگاهی را در درون انسان برافروخته و صفا و پاکی در سایه مجاهدت‌های نفسانی نمایان می‌گردد.

وی تاکید کرد: در این زمینه مسئولین و دستگا‌ه‌های متولی امور فرهنگی و نیز رسانه‌ها باید در ترویج فرهنگی دین آنگونه تبلیغ نمایند که پایبندی به ارزش‌ها در جامعه افتخار، و ضد ارزش‌ها قبیح و مورد نکوهش قرار گیرد.

مدیر روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری تصریح کرد: تقویت اراده در تقابل با مشکلات و خطرهای القایی که موجبات سست شدن ایمان افراد می‌گردد و سوژه‌های اخلاقی از یک سو و عملکرد افرادی که بعنوان الگو در جامعه مطرح هستند از سوی دیگر، در این زمینه بسیار اثر گذار است.

وی با بیان اینکه یکی از پی‌آمد‌های ماه مبارک رمضان مسئولیت پذیری و برانگیختگی حس مسئولیت پذیری است، خاطر نشان کرد: درک مفهوم صحیح مسئولیت‌پذیری فردی و جمعی والتزام عملی به معنای حقیقی نیازی صرف به هزینه‌های حکومتی ندارد بلکه برانگیختن حس همدردی، تعاون، همبستگی و برادری در متن خانواده و میان تک تک عناصر خانواده بوجود می‌آید که منجر به تقویت پایه‌های فضیلت اخلاقی بدون دخالت و حضور حکومت در جامعه می‌گردد.

وی گفت: این درحالی است که در جوامع غربی حتی در متن یک خانواده می بینیم که مسیر حرکت افراد بسیار منفک و متفاوت از یکدیگر بوده و گویی هر فردی شخصیت واحدی است در جهت رسیدن به هدف خویش، فارغ از هر نوع وابستگی و حس تعهد به دیگری، در تلاش برای گرفتن سهم خویش بوده و گویی در جوامع غربی خانواده به منزله شرکت سهامی است که هر کس سهم خود را درخواست می‌کند.

وی گفت: یک خانواده مسلمان، که ایام ماه مبارک رمضان را بصورت جمعی در کنار سفره افطار و سحری می‌نشیند و در میعادگاه عاشقان یعنی مسجد، با سایر مردم در نیایش هم آواز می‌گردد. در برابر همه اعضای خانواده و افراد جامعه احساس مسئولیت می‌کند و در تضییع حق آن‌ها دغدغه او شده و برای رفع حاجت آنان همواره و پس از ماه مبارک رمضان نیز در تلاش است.

وی در ادامه با اشاره به بحث کنترل جسمی و انگیزشی در مواجهه با عوامل توهم‌زا که باعث تشتت تفکر بعد از ماه رمضان می‌شوند تأکید کرد: آسیب‌های اجتماعی و ناهنجاری‌ها که از تبعات ناخوشایند خودخواهی‌ها بوده و ریشه در نفسانیات دارند برای کسی که خود را در مقابل گناه حفظ نموده تمرین ایمان است.

ارشدی گفت: اهتمام به مؤلفه‌های ملحوظ بلاقید، التزام به حقوق شهروندان است و بیت‌المال و توسعه کانون ایمان با باور ایثار و تلاش و امید در جامعه منجر خواهد شد. رسیدن به ارزش‌های اخلاقی باعث تقویت روحیه عزت مداری و اعتقاد به حفظ حقوق شهروندان و تلاش در جهت تأمین نیاز‌های یکدیگر است. این امر منجر به حفظ روحیه صبر و گذشت در برابر همنوع می‌شود. لذا تفاوت اساسی میان جامعه اسلامی که فرایض اخلاقی ـ دینی آن با دقت و نظم همراه است با جوامع غربی که در آن هیچگونه آثار و تبعات نوع دوستی، تعاون، ایمان به باورها و اعتقادات یکدیگر وجود ندارد به چشم می‌خورد.

وی از دیگر تبعات مثبت روزه‌داری را پی بردن به احوال فقرا و محرومین دانست و خاطرنشان کرد: گرسنگی و تشنگی این ماه درک مشکلات آنان را بر ما محرز می‌نماید. این موضوع تمرینی است برای دستگیری از آنان به وقت توانایی.

ارشدی اظهار داشت: به عبارتی دیگر برنامه تمرینی ماه مبارک رمضان برنامه تزکیه نفس بوده که برنامه‌ای در جهت اصلاح معایب و رفع نواقص، طرحی برای تسلط عقل و ایمان و اراده و در نهایت برنامه ترقی دادن روحی است.

وی گفت: اگر بنا باشد که ماه مبارک بیاید و بعد هم عید فطر و روز آخر فرا رسد و یک ذره هم تغییر نکرده باشیم چنین روزه‌ای برای انسان اثر ندارد. به تعبیر شهید مطهری روزه گرفتن قرار است که انسان را اصلاح کند، این بستن دهان از غذای حلال برای این است که انسان در این سی روز تمرین کند که زبان خود را از گفتار حرام ببندد، غیبت نکند، دروغ نگوید، فحاشی نکند و به معنای حقیقی کلمه، خود التزام و خودسازی کند و این همان دستاورد واقعی روزه خاص است.

وی در پایان خاطر نشان کرد: رسانه‌ها در این راستا مسئولیت سنگینی دارند چراکه با توجه به  جایگاه تأثیری گذاری که دارند می‌توانند در استمرار آن و تعمیق این باور نقش مهمی ایفا کنند.




تاریخ : سه شنبه 91/5/17 | 6:37 عصر | نویسنده : مریم ارشدی | نظر















































تاریخ : دوشنبه 91/5/16 | 4:56 عصر | نویسنده : مریم ارشدی | نظر
نسخه چاپیارسال به دوستان
مسئول هماهنگی جشن‌های مردمی رضوی:
20 هزار مراسم در دهه کرامت برگزار می‌شود

خبرگزاری فارس: مسئول شورای هماهنگی جشن‌های مردمی رضوی گفت: پیش‌بینی می‌شود 20 هزار مراسم ویژه دهه کرامت در سراسر کشور برگزار شود.

خبرگزاری فارس: 20 هزار مراسم در دهه کرامت برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از دبیرخانه جشنواره امام رضا(ع) حجت‌الاسلام سلیمانی اظهار داشت: برنامه‌های شورای هماهنگی جشن‌های مردمی رضوی در سه محور مشارکت 20 هزار مسجد و بقعه متبرکه در جشن‌های دهه کرامت، مشارکت گسترده بازاریان و اصناف و توجه جدی به بزرگ‌داشت دهه کرامت از طریق مساجد و سازمان‌های فرهنگی در روستاهای کشور است.
وی در تشریح اهم فعالیت‌های شورای هماهنگی جشن‌های مردمی رضوی گفت: مشارکت بالغ بر 20 هزار مسجد و بقاع متبرکه که با حمایت و برنامه ریزی ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، سازمان تبلیغات اسلامی، شهرداری تهران، سازمان اوقاف و امور خیریه، مراکز رسیدگی به امور مساجد برگزار می‌شود از اهم برنامه‌های این شورا در دهه کرامت است.
مسئول شورای هماهنگی جشن‌های مردمی رضوی، افزود: تجلیل از زنان نخبه بویژه روستایی و عشایری به همت مرکز امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری به مناسبت ولادت حضرت معصومه (س)، برگزاری مسابقات متنوع مذهبی فرهنگی، هنری، ورزشی در سطح مساجد، مدارس و مراکز فرهنگی کشور، برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری ویژه مهدهای کودک سراسر کشور، برگزاری جشن‌های گسترده از سوی آستان مقدس رضوی به ویژه جشن‌های زیر سایه خورشید در سراسر کشور و پیش بینی اعزام 500 مُبلغ به مراکز متقاضی در دهه کرامت به همت دفتر تبلیغات اسلامی حوزه‌ی علمیه قم از دیگر برنامه‌های شورای هماهنگی جشن‌های مردمی رضوی در دهه کرامت سال جاری است.
حجت‌السلام سلیمانی با تأکید بر جایگاه ارزشمند صلوات ویژه امام رضا (ع) گفت: قرائت صلوات خاصه امام رضا(ع) در دهه کرامت در مدارس و مساجد و قرائت همزمان صلوات خاصه امام رضا(ع) در شب ولادت امام رضا(ع) از طریق شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی به صورت همزمان از جمله اقدامات اجرایی سال جاری است.
وی از افتتاح بالغ بر 500 کانون فرهنگی هنری جدید همزمان با دهه کرامت در مناطق شهری و روستایی و افتتاح 8 کانون تخصصی با عنوان عترت به منظور ترویج و توسعه فرهنگ غنی اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام در کانون‌های مساجد کشور نیز خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود بیش از 14 هزار مهدکودک شهری و روستایی، 185 آدینه مهد در جوار مصلاها و بیش از هزار مهد قرآنی وابسته به سازمان بهزیستی کشور در برنامه‌های دهه کرامت حضور فعال داشته باشند.
مسئول شورای هماهنگی جشن‌های مردمی رضوی، تصریح کرد: در مجموع پیش‌بینی می‌شود بیش از 200 هزار مراسم و برنامه در مساجد، بقاع متبرکه، مدارس، پایگاه‌های بسیج، اصناف، هئیات مذهبی و مهدهای کودک در دهه کرامت صورت بگیرد.
در ادامه رئیسیان نماینده شهرداری تهران اعلام کرد: 12 هزار عنوان برنامه در دهه کرامت در استان تهران برگزار می شود و 20 هزار نفر از طریق نگارخانه‌ها و سازمان‌های مختلف با موضوع دهه کرامت درگیر خواهند بود.
وی افزود: 22 جشن در 22 منطقه تهران نیز برگزار شده و 20 هزار جلد کتاب مترو و 20 هزار جلد کتاب اتوبوس نیز با محتوای دهه کرامت منتشر و توزیع می‌شود.
محمدزاده نماینده موسسه جوانان آستان قدس رضوی نیز در تشریح برنامه‌های این موسسه اعلام کرد: 60 برنامه جدی در دهه کرامت توسط این موسسه برگزار می‌شود و ما به دنبال تببین و ترویج معارف ناب رضوی متناسب با سبک زندگی جوانان کشورمان هستیم.
وی افزود: 30 هزار جلد کتاب با عنوان «عهد‌نامه امام با جوانان» تهیه و توزیع خواهد شد، همچنین این عهد‌نامه در تمام کاروان‌های اعزامی در دهه کرامت قرائت می‌شود.
حجت‌الاسلام عزیزی نماینده تولیت آستان حضرت معصومه (س) با اعلام نام‌گذاری روزهای این دهه با عناوین «حضرت معصومه (س)؛ شناخت شأن و شخصیت حضرت»، «حضرت معصومه (س)؛ الگوی بصیرت و ولایت مداری»، «حضرت معصومه (س)؛ اسوه طهارت و عفت دختران»، «حضرت معصومه (س)؛و فرزندان موسی‌بن جعفر(ع)»، «حضرت معصومه (س)؛ قم و جهان اسلام»، «حضرت معصومه (س)؛ بیداری اسلامی»، «حضرت معصومه (س) و زمینه‌سازی ظهور»، «حضرت معصومه (س) و نهضت علمی»، «حضرت معصومه (س)؛ امام رضا و وظایف ما ایرانیان» و «امام رضا (ع) عالم آل محمد(ص)»، گفت: تمام برنامه‌های آستان حضرت معصومه بر مبنای این نام‌گذاری تعیین و اعلام شده است.
مریم ارشدی، مدیر روابط عمومی مرکز رسیدگی به امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و نماینده این مرکز هم با اعلام خبر برگزاری برنامه خاص دختران با عنوان «شکوفه‌های نور» گفت: گل‌باران حرم حضرت معصومه(س) توسط بانوان نخبه کشور از جمله‌برنامه‌های این مرکز است.




تاریخ : یکشنبه 91/5/8 | 7:0 صبح | نویسنده : مریم ارشدی | نظر

خبرگزاری پانا: نماینده سازمان میراث فرهنگی در شورای هماهنگی جشن های مردمی رضوی از راه اندازی جاده ولایت در آینده ای نزدیک خبر داد .

 به گزارش خبرنگار دین و اندیشه پانا، مرتضی طاهریان دبیر اجرایی جشن های مردمی رضوی عصر دیروز  3 مرداد ماه در جلسه هماهنگی کار گروه جشن های رضوی اظهار داشت: طی سال های گذشته بر آن شده ایم تا برای اجرای بهتر دهه کرامت در روستاها و مدارس کارگروه هایی را تشکیل دهیم و این کار گروه از 27 سازمان تشکیل شده که از تاریخ 1 ذی القعده تا 11 ذی القعده با عنوان دهه کرامت شروع به فعالیت کنند .

مریم ارشدی نماینده مرکز امور بانوان ریاست جمهوری و دبیر کارگروه بانوان و عضو شورای هماهنگی جشن های دهه کرامت در خصوص فعالیت های در زمیه بانوان اظهار داشت: تاکنون 7 استان کشور  برای برگزاری جشن های دهه کرامت اعلام آمادگی کرده اند و برنامه هایی نظیر مسابقات مختلف ، تجلیل از دختران شایسته ، همایش، جشن و جشنواره ، نشست و گفتمان های شبهات دختران جوان  ، نمایشگاه های مختلف ، بازدید از خانواده های معظم شهدا و مناطق محروم استان ها  و ایجاد کارگاه مختلف در دستور کار خود قرار داده اند .

وی افزود: تاکنون هماهنگی هایی با آستان مقدس امام رضا (ع) و حضرت شاه چراغ(ع) برای برگزاری جشن های مرتبط با دهه کرامت صورت گرفته و امیدواریم با یاری خداوند بتوانیم وبلاگی را تحت عنوان دختران فعال جوان پایه ریزی کنیم.
عضو شورای هماهنگی بانوان جشنواره دهه کرامت خاطرنشان کرد: مرکز امور بانوان ریاست جمهوری قصد دارد تا بیشتر به جشن های مربوط به میلاد حضرت معصومه (س) بپردازد و هماهنگی های لازم را در خصوص ولادت این حضرت انجام دهد.
نعمتی نماینده میراث فرهنگی کشور از راه اندازی جاده ای به عنوان جاده ولایت خبر داد و افزود: نقش های جاده ولایت و قدمگاه ها که مرتبط با ورود حضرت امام رضا (ع) به شناسی شده اند .

وی ادامه داد :  قصد داریم که با ایجاد کمپینگ های گردشگری و وسایل تفریحی و رفاهی در قدمگاه ها و ابنیه های تاریخی امکان حضور مردم را فراهم کنیم  .

حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا سلیمانی در ادامه این جلسه اظهار داشت: اصل شکل گیری کانون جشن های مردمی رضوی در سال 1387 براساس مصوبه وزیر فرهنگ و ارشاد جهت استفاده از ظرفیت های مردمی دستگاه ها و حوزه های مردمی برای ارتباط بیشتر با جوانان مسجدی و ایجاد جشن های مناسب در این زمان خاص که 27 دستگاه سند مشترکی به امضاء رساندند و براساس آن سند مشترک قصد دارند تا جشن های مردمی دهه کرامت را بهتر از پیش برگزار کنند.




تاریخ : پنج شنبه 91/5/5 | 5:0 صبح | نویسنده : مریم ارشدی | نظر
رئیس بخش بانوان ائتلاف بزرگ ورزش کشور در گفت‌وگو با فارس مطرح کرد
ضرورت اقدام اورژانسی در ورزش برای سلامت بانوان

خبرگزاری فارس: رئیس بخش بانوان ائتلاف بزرگ ورزش کشور، اقدام اورژانسی در ورزش را برای حفظ سلامت بانوان و جلوگیری از افسردگی آنان ضروری دانست.خبرگزاری فارس: ضرورت اقدام اورژانسی در ورزش برای سلامت بانوان

  مریم ارشدی در گفت‌وگو با خبرنگار جامعه فارس اظهار داشت: ورزش نیاز جامعه زنان بوده و نقش مادران در ورزش بسیار با اهمیت است وساماندهی این موضوع در اولویت برنامه‌های این ائتلاف قرار دارد.

وی افزود: هر چقدر مردان قهرمان پرچم کشور را به اهتزاز درمی‌آورند زنان ورزشکار ایران نیز با حفظ حجاب و حیای خود معرف و نماد نظام جمهوری اسلامی ایران هستند از این رو در ورزش بانوان نیازمند تصویب و بازنگری قوانین هستیم.

وی با بیان اینکه رویکرد این ائتلاف، ورزش خانوادگی و استحکام بنیان خانواده است، تصریح کرد: یکی از رویکردهای ما در حوزه ورزش بانوان کشور تلاش برای ایجاد جو صمیمی در خانواده‌ها است. این موضوع علاوه بر تأمین سلامت جسمانی اعضای خانواده در تحکیم بنیان خانواده‌ها نیز مؤثر است.

ارشدی با ذکر اینکه در ورزش بانوان نیازمند دیدگاه‌های فقهی هستیم، گفت: وقتی جامعه نشاط معنوی داشته باشد سریعتر می‌تواند در دستیابی به اهداف مباحث دینی موفق باشد از این رو ما نیازمندیم تا دیدگاه‌های فقهی در حوزه ورزش بانوان را با فرهنگ جامعه مطابقت داده و با حفظ هویت اسلامی و دینی در میادین ورزشی شرکت کنیم.

وی بر ضرورت اقدام اورژانسی در ورزش زنان تأکید کرد: همان طور که در بحث درمان به اورژانس نیاز داریم در ورزش بانوان نیز باید اقدام اورژانسی انجام شود تا به این وسیله از افسردگی زنان جلوگیری شده و سلامت روانی آنها تأمین شود.

 




تاریخ : چهارشنبه 91/5/4 | 2:31 عصر | نویسنده : مریم ارشدی | نظر
آثار مثبت مسکن مهر بر خانواده ها و سرپرست خانوارها *مریم ارشدی بخش مسکن در ایران بدلیل مهاجرت گسترده به شهرهای بزرگ، ناپایداری بخش‌های دیگر اقتصادی و نرخ 4 درصدی افزایش جمعیت در سالهای اول انقلاب همواره پر تلاطم و نوسانگر بوده‌است

این روزها مسکن از اولویت‌های زندگی اجتماعی به شمار می‌رود به طوری که نبود این نیاز اساسی گاهی خانواده‌ها را تا مرز فروپاشی می‌کشاند.
پیام حضرت امام خمینی ره به مناسبت تشکیل حساب 100 محرومان در تاریخ 21/1/58 از نخستین پیام های اقتصادی ایشان بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به شماغر می رود. ایشان در این پیام با اذعان به حساس بودن مقطع مورد نظر، ایجاد «نظام عدل اسلامی» را در سرلوحه‌ی برنامه‌ها قرار داده و «ریشه کن کردن فقر و استضعاف» و «مبارزه علیه فقر و محرومیت» را از اولویتهای انقلاب اسلامی بر‌شمردند و در ادامه با مطرح کردن مسئله‌ی «مسکن»، در عمل نقطه‌ی شروع تحقق عدالت و مبارزه با فقر و محرومیت درحوزه‌ی اقتصاد را ترسیم کرده و تأمین مسکن محرومان را در اولویت اول برنامه‌های اقتصادی انقلاب قرار می‌دهند.
حضرت امام خمینی (ره) با تأکید بر این نکته که «سهم هزینه‌ی مسکن درسبد هزینه‌ی خانوار» بالاست بیان می‌دارند این شرایط میراث شومی است که از رژیم گذشته به ارث رسیده و برنامه‌ریزی های دولت باید به نحوی باشد که با تأمین مسکن ارزان برای محرومان، این سهم درحد متعادلی باقی بماند. تجربه‌ی 40 سال اخیر نشان داده است که سیاست‌های افزایش درآمد خانوار به تنهایی نتوانسته است فقر که به منزله عدم تطابق درآمدهای خانوار با هزینه نیازهای اساسی خانوار است را در کشور ریشه کن کند؛ چرا که هر ساله افراد تحت تکفل سازمان‌های حمایتی که مستمری دریافت می کنند افزایش یافته است. بنابراین ضرورت دارد ابتدا سیاست‌های کاهش هزینه‌ی نیاز های اساسی خانوار در دستور کار مسوولین کشور قرار گیرد تا سیاست‌های افزایش درآمد، مؤثر واقع شوند.
در ادبیات «سیاستگذاری مسکن» یکی از شاخص‌های مهمی که دولت‌ها همواره آن ‌را مورد توجه قرار می دهند شاخص «سهم هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار» است. این شاخص در کشورهای پیشرفته در محدوده 20? است. در حال حاضر متوسط سهم هزینه‌ی مسکن در سبد هزینه‌ی خانوار در کشور ایران به 30 درصد، در کلان‌شهرها به 50 درصد و در دهک‌های پائین‌درآمدی در کلان‌شهرها به 70 درصد شغل ثابت سرپرست خانوار نیز می‌رسد. بنابراین اولویت اول در کاهش هزینه نیاز‌های اساسی خانوار به طور طبیعی با بخش مسکن است زیرا این بخش دارای بیشترین سهم در سبد هزینه‌ی خانوار می باشد. حضرت امام (ره) نیز با اولویت دادن به تأمین مسکن محرومان در برنامه‌های اقتصادی انقلاب، در عمل سیاست های کاهش هزینه‌ی خانوار را در دستور کار قرار دادند و در بخش هزینه‌های اساسی خانوار، اصلاح هزینه های بخش مسکن را که دارای بیشترین سهم در سبد هزینه‌ی خانوار تلقی می گردد، در اولویت نخست قرار دادند زیرا در صورت تأمین مسکن ارزان محرومان، گام اول فقرزدایی و برقراری عدالت اقتصادی برداشته خواهد شد.
بخش مسکن در ایران بدلیل مهاجرت گسترده به شهرهای بزرگ، ناپایداری بخش‌های دیگر اقتصادی و نرخ 4 درصدی افزایش جمعیت در سالهای اول انقلاب همواره پر تلاطم و نوسانگر بوده‌است.
با توجه به افزایش هزینه‌های زندگی و به تناسب آن قیمت ساخت و خرید مسکن نیز به صورتی غیرقابل باور بالا رفته به طوری که این امر ساخت و خرید مسکن را برای خانواده‌ها و به ویژه برای زوج‌های جوان با مشکل روبه رو ساخته است و خانه‌دار شدن به کابوسی شبانه برای سرپرست خانوار ها و حتی زوج‌های جوانی که درآمدشان کفاف پرداخت هزینه اولیه ثبت‌نام مسکن را هم نمی‌دهد؛ تبدیل شده است اینجاست که به جرأت می توان اجرای طرحی به نام مسکن مهر توسط دولت را به عنوان طرحی بسیار ارزنده در راستای تحقق اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی و فرامین رهبری در جهت زدودن چهره فقر از جامعه اسلامی قلمداد نمود.
طرح مسکن مهر در ابتدا در قالب بند د تبصره 6 قانون بودجه سال 1386 آغاز شد و سپس بر مبنای قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، به صورت پیوسته در دستور کار قرار گرفت البته ذکر این نکته نیز ضروری است که این طرح که در حقیقت شامل اجاره بلند مدت زمین جهت احداث مسکن است، در طرح جامع مسکن نیز پیشنهاد شده بود اما حجم پیشنهاد شده در آن طرح بسیار کمتر بود که توسط احمدی نژاد از 20 هزار واحد در سال به 5/1 میلیون واحد در سال افزایش یافت.
مبنای اصلی مسکن مهر بر این امر مبتنی است که ارزش زمین، بخش قابل توجهی از هزینه تمام شده مسکن را به خود اختصاص می دهد که این سهم در کل کشور در دوره 35 ساله برابر 40 درصد و در دهه اخیر برابر 45 درصد بوده است.
همچنین در استان تهران این سهم به حدود 60 درصد بالغ می شود بنابراین با حذف یا کاهش ارزش زمین از هزینه تمام شده مسکن، می توان تا حدود زیادی هزینه مسکن را کاهش داد. لذا طرح مسکن مهر بر اجاره بلند مدت زمین جهت احداث مسکن مبتنی است.
با توجه به اینکه ارزش زمین در کلان شهرها رقم بسیار بالایی است و به همین دلیل مسکن مهر در کلان شهرها (در حقیقت شهرهای جدید مجاور کلان شهرها) جوابگو خواهد بود و البته این امر خود موجب افزایش تمایل به مهاجرت به این شهرها خواهد شد و از بار سنگین افزایش جمعیت در کلان شهر ها کاسته و بر دوش شهر های مجاور می گذارد.
واقعیت این است که این عرضه مسکن مهر، بر بخشی از بازار اثر گذار است و به خصوص برای خانوارهایی که همیشه به دنبال اسب سرکش تورم، دویده اند و قدرت کافی برای یک واحد کوچک را هم نداشته اند حالا از طریق مسکن مهر و با پرداخت 4 تا 16 میلیون تومان نقد و 20 تا 30 میلیون تومان وام، قادر به خرید مسکن مهر هستند و بعد از پرداخت اقساط آن، مالک خواهند بود و بالاخره احساس شیرین مالکیت را خواهند داشت.

به خصوص اگر طرح خرید قسطی وزارت مسکن اجرایی شود و مردم با پرداخت ماهی یک میلیون تومان، صاحب مسکن شوند و به جای اجاره 700 هزار تا 1 میلیون تومانی، قسط پرداخت کنند؛ این طرح در نهایت می تواند روی بخش قابل توجهی از تقاضای مسکن یعنی تقاضای موثر و حدود 2 میلیون خانوار فاقد مسکن و مستاجران اثر گذار باشد و بالاخره بعد از چند سال متقاضیان را صاحب مسکن نماید.
بررسی ها نشان داده که بهره برداری از واحدهای مسکن مهر علاوه بر تامین مسکن مقاوم و با دوام، حفظ ارزش های معماری، جلوگیری از دگرگونی در بافت بومی شهر، تامین آسایش خانوارها و حذف دغدغه سرپرست خانوار ها را به دنبال داشته است..
گفتنی است متقاضیان نوسازی بافت فرسوده نیز می توانند از تسهیلات خط اعتباری مسکن مهر استفاده نمایند. سهمیه اولیه 300 واحد بوده لیکن اکنون دارای سقف نامحدود بوده و به هر تعداد افرادی که متقاضی استفاده از تسهیلات باشند امکان پرداخت وجود دارد؛ ضمنًا متقاضیان ساکن دربافت های فرسوده از تخفیف ویژه هزینه های پروانه ساختمانی و نظام مهندسی ساختمان نیز برخوردار میباشند .
در شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت متقاضیان واجد شرایط چهارگانه مسکن مهر که از تسهیلات مقاوم سازی روستایی استفاده کرده و واحدهای آنان نیمه تمام می باشد، در صورت تمایل می توانند از محل خط اعتباری مسکن مهر وام تکمیلی ساخت را از طریق بانک عامل دریافت نمایند .
گفتنی است تاکنون یک میلیون و 40هزارنفر متقاضی ثبت نام شده در استان تهران در قالب تعاونی های مسکن کارگری، کارمندی و مسکن مهرآزاد استان تهران سازماندهی شده اند و 318هزارنفر نیز در سطح کل استان تهران به سازمان مسکن و شهرسازی معرفی شده اند.
در بررسی های به عمل آمده تاکنون حدود 277هزار متقاضی مسکن مهر واجد شرایط شناخته شدند که برای دریافت زمین از سوی سازمان مسکن و شهرسازی به دو شهر جدید پرند و هشتگرد معرفی شده اند.
این در حالیست که در کنار وجود شرایط 4گانه برای افرادی که می توانند از تسهیلات مسکن مهر برخوردار شوند، زنان سرپرست خانوار دارای سن بالاتر از 35سال و نخبگان علمی و معلولان بالای 20سال تحت پوشش سازمان بهزیستی، نیز می توانند از تسهیلات مسکن مهر برخوردار شوند و متقاضیان صرف نظر از وام 15میلیون تومانی دولت که به آنان پرداخت می شود، باید به تناسب ساخت و ساز میانگین متراژ واحدها، آورده خود را بپردازند.
نکته ی قابل تامل آنجایی است که اگر متقاضی توانایی پرداخت هزینه واحد 75متری را نداشته باشد، می تواند واحدهای 35 تا 75متری انتخاب کنند و در این خصوص تعاونی های مسکن باید با آنها همکاری داشته باشند. لذا مسکن مهر به عنوان بزرگترین طرح توسعه در بخش مسکن در طول تاریخ مسکن در ایران دغدغه ی مسکن را از سرپزست خانوار ها کاهش داده و اطمینان خاطر را در این زمینه برای انان فراهم می سازد.
یکی دیگر از مزایای این طرح می‌توان به ارزان‌سازی در عین رعایت استانداردهای لازم، ساخت مسکن در تیراژ بالا و نیز پایین آمدن سهم هزینه‌های ثابت در هر متر (هزینه‌هایی مثل نقشه‌کشی، نظارت، نیروی انسانی و...)، پرهیز از تجمل گرایی، افزایش امید به خانه دار شدن در اقشار کم درآمد جامعه، عدم مالکیت دائمی زمین، امتیاز استفاده از تسهیلات ارزان قیمت با بوروکراسی بسیار کمتر از تسهیلات قبلی اشاره کرد.
ساخت مسکن مهر با افزایش امید به زندگی در میان مردم، کاهش تورم، تسهیل در ازدواج جوانان و تحکیم بنیاد خانواده بسیاری از خانوار های کم در آمد را در پرتو این طرح صاحب مسکن می کند.
با توجه به اینکه رهبر فرزانه انقلاب همواره مسولین را به ارایه بهترین خدمات با کمترین هزینه سفارش فرموده اند، ساخت مسکن مهر و تحویل آنها به خانواده های کم درآمد و ضعیف، گامی بلند برای تحقق فرمایش معظم له نیز خواهد بود که خانه‌دار شدن تمام اقشار جامعه درراستای سیاست‌های کلان دولت با طرح مسکن مهر عملیاتی خواهد شد.
*مشاور ارشد روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری

منبع: سایت اطلاع رسانی دولت




تاریخ : شنبه 91/4/31 | 11:6 صبح | نویسنده : مریم ارشدی | نظر

کسب دو رتبه برتر شاعره جوان کاشانی

خانم حسنی محمدزاده شاعره جوان کاشان رتبه های برتر دو جشنواره بین المللی " آخرین منجی " و جشنواره شعر وداستان " جوان سوره " را به خود اختصاص داد

 رییس حوزه هنری شهرستان کاشان با اعلام این خبر به پورتال خبری کاشان گفت : خانم حسنی محمد زاده شاعر جوان حوزه هنری کاشان رتبه اول جشنواره بین المللی" آخرین منجی " و جشنواره شعر وداستان " جوان سوره " را به خود اختصاص داد.

محمد قنبری  افزود : در  چهارمین جشنواره بین المللی آخرین منجی خانم محمد زاده از بین دو هزارو 480 اثر ارسالی به دبیرخانه توانست در بخش شعر رتبه نخست را به خود اختصاص دهد.
به گفته وی ،  حسنی محمدزاده دردهمین جشنواره شعر وداستان " جوان سوره "  نیز پس از قاسم بای از استان گیلان، سیما نوذری از استان بوشهر مقام سوم   را از بین 11 اثر یافته به بخش شعرکلاسیک با موضوع " انقلاب را به خود اختصاص داد . 
مراسم اختتامیه دهمین جشنواره شعر و داستان جوان سوره، سه شنبه شب با حضورنویسندگان و شعرای پیشکسوت و جوان از سراسر کشور و همچنین با معرفی برترین‌ها در" حوزه هنری ارومیه" به کار خود پایان داد. 
جشنواره شعر و داستان "جوان سوره "  نیز روزهای 27 و 28 تیر با برگزاری کارگاه‌های تخصصی ادبی در شهر ارومیه برپا بود که عصر سه شنبه با معرفی برگزیدگان به کارخود پایان داد.
منبع:پورتال خبری کاشان



تاریخ : شنبه 91/4/31 | 9:0 صبح | نویسنده : مریم ارشدی | نظر
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار شرکت‌کنندگان در اجلاس جهانی «زنان و بیدارى اسلامى»

بسم‌اللَّه‌الرّحمن‌الرّحیم‌
 اولاً خوشامد عرض میکنم به همه‌ى شما خواهران عزیز، دختران عزیزم، بانوان نخبه‌ى سراسر کشورهاى اسلامى؛ اینجا خانه‌ى شماست، متعلق به شماست و امیدواریم خداوند متعال، این اجلاس را، این دیدار را، براى امت اسلام مبارک فرماید.
 این اجتماع شما به نظر من بسیار حائز اهمیت است. اجتماع بانوان نخبه از شرق و غرب دنیاى اسلام، اهمیتى دارد بیش از اهمیت یک اجلاس براى بیدارى اسلامى. این اهمیت از این جهت است که فرصت شناسایى یکدیگر، پیدا کردن یکدیگر براى بانوان نخبه‌ى دنیاى اسلام، در این اجلاس فراهم شده است. و این بسیار مهم است. صد سال است که فرهنگ غربى به پشتوانه‌ى پول و زور و سلاح و دیپلماسى، سعى میکند فرهنگ غربى را و اسلوب زندگى غربى را بر جوامع اسلامى در میان زنان تحمیل کند. صد سال تلاش شده است براى اینکه زن مسلمان را از هویت خود بیگانه کنند. تمام عوامل اثرگذارى و قدرت به کار رفته است: پول، تبلیغات، اسلحه، فریبنده‌هاى گوناگون مادى، استفاده‌ى از غرائز طبیعى جنسى انسان؛ همه‌ى اینها را استخدام کرده‌اند براى اینکه زن مسلمان را از هویت اسلامى خود دور کنند. امروز اگر شما بانوى نخبه‌ى اسلامى تلاش کنید که این هویت را به زن مسلمان برگردانید، بزرگترین خدمت را به امت اسلامى و به بیدارى اسلامى و به عزت و کرامت اسلامى کردید. این اجتماع میتواند گام بلند و مؤثرى در این راه باشد. به نشستن دور یکدیگر و چند روز گفتگو کردن اکتفا نکنید و این دیدار را مقدمه‌ى یک حرکت بزرگ و ماندگار قرار بدهید که بر دنیاى اسلام اثر بگذارد و میتواند اثر بگذارد. بیدارى زنان، احساس شخصیت و هویت در میان بانوان، آگاهى و بصیرت در میان جامعه‌ى زن، تأثیرش بر روى بیدارى اسلامى و عزت اسلامى یک تأثیر مضاعف است. این مطلب اول.
 بعضى از خواهران در سخنرانى‌هاى مفید و پخته و سنجیده‌اى که بیان کردند، پیشنهادهائى را مطرح کردند. ما با دنبال کردن این پیشنهادها موافقیم.
 یک مطلب اساسى، در مورد نگاه اسلام به جنس زن است. این نگاه، درست نقطه‌ى مقابل نگاهى است که فرهنگ غربى به جنس زن دارد. نگاه فرهنگ غربى به زن یک نگاه اهانت‌آمیز است. اسم آن را آزادى میگذارند، لکن در حقیقت آزادى نیست. غربى‌ها در طول دو سه قرن اخیر، بر روى همه‌ى جنایات خود نامهاى زیبا گذاشتند. اگر قتل کردند، اگر غارت کردند، اگر به بردگى کشیدند، اگر ثروتهاى ملتها را مصادره کردند، اگر جنگهاى تحمیلى میان ملتها به وجود آوردند و دیگر جنایاتى که کردند، بر روى همه‌ى اینها نامهاى خوش‌ظاهر و فریبنده گذاشتند؛ نام آزادى‌طلبى، نام حقوق بشر، نام دموکراسى و امثال اینها. نام آزادى بر آنچه که جهتگیرى فرهنگ غربى نسبت به زنان است، یک نام دروغین است؛ این، آزادى نیست. اساس فرهنگ غرب این است که زن را به عنوان یک کالا، به عنوان یک وسیله‌ى تمتع براى مرد در جامعه عرضه بکند. تشویق و تحریص بر عریان‌گرائى به این جهت است. در غرب، زن‌آزارى در طول صد سال و دویست سال گذشته افزایش پیدا کرده است، کاهش پیدا نکرده است. آزادى جنسى و بى بند و بارى جنسى در غرب موجب نشده است که دیگ شهوتِ بشرى که غریزى و طبیعى است، از جوشش بیفتد. قبلا این جور تبلیغ میکردند، میگفتند بگذارید زن و مرد در جامعه روابط آزاد داشته باشند تا حرص شهوت جنسى کم بشود؛ عملاً معلوم شد که قضیه بعکس است. هر چه آزادى روابط زن و مرد در جامعه بیشتر بشود، با وضعى که به وجود آوردند، حرص شهوانى بشر بیشتر میشود. امروز غربى‌ها خجالت نمیکشند و مسئله‌ى همجنس‌بازى را به عنوان یک ارزش مطرح میکنند. انسانِ با کرامت، عرق شرم بر پیشانى‌اش مینشیند، اما آنها خجالت نمیکشند. نگاه غرب به زن، نگاهى است منحط، ناقص، گمراه‌کننده و غلط. نگاه اسلام به زن، نگاهى است عزت‌بخش، کرامت‌بخش، رشدآفرین، استقلال‌دهنده‌ى به هویت و شخصیت زن؛ این ادعاى ماست. ما این ادعا را با محکمترین ادله میتوانیم اثبات کنیم.
 زن در محیط اسلامى رشد علمى میکند، رشد شخصیتى میکند، رشد اخلاقى میکند، رشد سیاسى میکند، در اساسى‌ترین مسائل اجتماعى در صفوف مقدم قرار میگیرد، در عین حال زن باقى میماند. زن بودن، براى زن یک نقطه‌ى امتیاز است، یک نقطه‌ى افتخار است. این افتخارى نیست براى زن که او را از محیط زنانه، از خصوصیات زنانه، از اخلاق زنانه دور کنیم. خانه‌دارى را، فرزنددارى را، شوهردارى را ننگ او به حساب بیاوریم. فرهنگ غربى خانواده را متلاشى کرد. امروز یکى از مشکلات بزرگ دنیاى غرب، متلاشى شدن خانواده‌هاست، افزایش فرزندان بى هویت است. اینها گریبان غرب را خواهد گرفت. حوادث اجتماعى بمرور پیش مى‌آید. غرب از همین نقطه سخت‌ترین ضربه‌ها را خواهد خورد و این تمدن مادى پر زرق و برق از همین نقطه فرو خواهد ریخت.
 اسلام با نظر کرامت به زن نگاه میکند. همه‌ى خصوصیات انسانى میان زن و مرد مشترک است. یک انسان قبل از آنى که اتصاف پیدا کند به زن بودن، یا مرد بودن، متصف است به انسان بودن. در انسانیت، زن و مردى وجود ندارد، همه یکسانند. نگاه اسلام این است. خصوصیات جسمى‌اى خداى متعال در دو جنس قرار داده است که هرکدام نقشى در ادامه‌ى آفرینش، در رشد و تعالى انسان، در حرکت تاریخ بر عهده دارند؛ و نقش زن مهمتر است. مهمترین کار انسان، تداوم بخشیدن به نسل بشرى است؛ یعنى تولید مثل؛ نقش زن در این کار قابل مقایسه با نقش مرد نیست. خانه از این جهت مهم است، خانواده از این جهت مهم است، محدودیتهاى اعمال غرائز جنسى از این جهت مهم است؛ با این دید باید به مسائل اسلام و به احکام شریعت اسلامى نگاه کرد. غربِ گمراه، اسم اینها را میگذارد محدودیت. اسم آن اسارت گمراه‌کننده را میگذارد آزادى! این جزو فریبهاى غربى است. این یک نکته درباره‌ى مسئله‌ى زن.
 شما بانوان نخبه، دختران نخبه، جوانان نخبه، یکى از مهمترین مسئولیتهاتان  امروز این است که نقش زن را از دیدگاه اسلام ترسیم کنید، برجسته کنید، روشن کنید؛ تربیت انسانى زن بزرگترین خدمت به جوامع انسانى و اسلامى است؛ این حرکت باید راه بیفتد. البته راه افتاده است، باید تشدید بشود، باید فراگیر بشود، باید پیش برود و شما در این حرکت، بدون تردید پیروز خواهید شد. یک کار اساسى این است. این یک مطلب.
 مطلبى دیگر در مورد نقش زنان در تحولات اجتماعى است؛ در انقلابها، در همین حرکت بیدارى عظیم اسلامى. من به شما عرض کنم، اگر زنان در حرکت اجتماعى یک ملتى حضور نداشته باشند، آن حرکت به جائى نخواهد رسید، موفق نخواهد شد.(1) اگر زنان در یک حرکت حضور پیدا بکنند، یک حضور جدى و آگاهانه و از روى بصیرت، آن حرکت به طور مضاعف پیشرفت خواهد کرد. در این حرکت عظیمِ بیدارى اسلامى، نقش زنان، یک نقش بى بدیل است و باید ادامه پیدا کند. زنان هستند که همسران خود را و فرزندان خود را براى حضور در خطرناکترین میدانها و جبهه‌ها آماده میکنند و تشجیع میکنند. ما در دوران مبارزه با طاغوت در ایران و همچنین بعد از پیروزى انقلاب تا امروز، برجستگى نقش زنان را به طور واضح و ملموس مشاهده کردیم و دیدیم. اگر در جنگى که هشت سال بر ما تحمیل شد، زنان ما، بانوان کشور ما در میدان جنگ، در عرصه‌ى عظیم ملى حضور نمیداشتند، ما در این آزمایش دشوار و پر محنت پیروز نمیشدیم. زنها، ما را پیروز کردند، مادران شهدا، همسران شهدا، همسران جانبازان، همسران اسرا و آزادگان ما؛ مادران اینها با صبر خود یک فضایى را در یک منطقه‌ى محدودى به وجود آوردند، که آن فضا جوانها را، مردان را، به حضور مصممانه تشویق میکرد؛ و این در سراسر کشور گسترده شد و گسترده بود. نتیجه این شد که فضاى کشور ما یکسره فضاى مجاهدت شد، فضاى فداکارى و گذشت شد؛ گذشت از جان. و پیروز شدیم. امروز در دنیاى اسلام هم همین است؛ در تونس، در مصر، در لیبى، در بحرین، در یمن، در هر نقطه‌ى دیگر. اگر زنها در صفوف مقدم حضور خودشان را تقویت کنند و ادامه بدهند، پیروزى‌ها یکى پس از دیگرى نصیب آنها خواهد شد. در این هیچ تردیدى نیست.(2)
 یک نکته‌ى دیگر، کلمه‌ى دیگر، در مورد اصل مسئله‌ى بیدارى اسلامى است. این حادثه‌ى بزرگى که در دنیاى اسلام به وجود آمده است که از تونس شروع شد و در مصر عظمتى پیدا کرد و بعد به کشورهاى دیگر منتقل شد، این یک حادثه‌ى عجیبى است، نظیر ندارد؛ در تاریخ ما هرچه انسان نگاه میکند، این حادثه یک حادثه‌ى عظیمى است، حادثه‌ى معمولى نیست. این حادثه میتواند مسیر دنیا را عوض کند، میتواند تسلط ظالمانه‌ى استکبار و صهیونیزم را بر دنیاى اسلام، که سالهاى متمادى است ادامه دارد، قطع کند، میتواند امت اسلامى را متشکل کند؛ به شرط اینکه تداوم پیدا کند. حرکتهاى اسلامى داراى موفقیتهائى هستند و در خطرِ شکستهائى هستند؛ آسیبهائى متوجه اینها میشود، باید این آسیبها را شناخت و از آنها پیشگیرى کرد. امروز خوشبختانه ملتهاى مسلمان در شمال آفریقا خوش درخشیدند، خوب حرکت کردند. حرکت، حرکت عظیمى است و بحمداللَّه تا امروز حرکت موفق بوده است؛ لکن توجه کنید که غرب و در رأس آنها آمریکا و صهیونیسم با همه‌ى وجود به میدان آمده‌اند و بیشتر به میدان خواهند آمد تا بتوانند این حرکت را مهار کنند و بر این امواج سوار بشوند؛ ملتها باید بیدار باشند. آنها غافلگیر شدند، نمیتوانستد و نتوانستند پیش‌بینى کنند. این غافلگیرى مکر الهى است؛ «و مکروا و مکر اللَّه واللَّه خیر الماکرین».(3)
 در قضیه‌ى لبنان هم با غلبه‌ى جوانان مقاوم لبنانى بر ارتش مسلطِ مسلحِ صهیونیستى غافلگیر شدند. در انقلاب اسلامى ایران در سى و سه سال قبل از این هم غافلگیر شدند. این غافلگیرى‌ها ادامه داشته است. در این حوادث غافلگیر شدند و نتوانستند پیش‌بینى کنند و پیشگیرى کنند، لکن در صدد تدارکند. یکى از کارهاشان این است که انگیزه‌هاى مردم را کم کنند. جوانان دنیاى اسلام - چه زنان، چه مردان و نخبگان دنیاى اسلام و بخصوص کشورهائى که انقلاب کردند - باید بدانند که اگر در صحنه بایستند و مقاومت کنند، پیروزى آنها بر همه‌ى ساز و برگ استکبار قطعى است.(4) همه‌ى ابزارهاى اقتدار قدرتهاى استکبارى در مقابل حضور مردم، در مقابل ایمان ملتها کند است، ناکارآمد است. پول دارند، سلاح دارند، بمب اتم دارند، ارتشهاى مجهز دارند، وسائل دیپلماسى دارند، اما همه‌ى اینها در مقابل ایمان ملتها ناکارآمد است. مراقب باشید که این ایمان از دست نرود؛ با ایجاد اختلاف، با سرگرم کردن و مشغول کردن، جوانها را یک جور، پیرها را یک جور، مذهبى‌ها را یک جور، غیر مذهبى‌ها را یک جور. اجتماع مردم بر اساس شعارهاى دینى و اسلامى، تنها چیزى است که میتواند این ملتها را پیش ببرد. و ما تجربه‌ى ممتد و طولانى‌اى در این زمینه داریم.
 خواهران عزیز من! فرزندان عزیز من! ما سى و سه سال است مواجه‌ایم با دشمنى‌هاى استکبار. امروز جنجالهاى جهانى و سر و صداى تبلیغات جهانى متوجه شده است به اینکه ما ایران را تحریم کردیم. آنها نمیفهمند و درک نمیکنند که سى سال است ما را در مقابل تحریم واکسینه کردند. ما سى سال است تحریمیم. ما واکسینه شدیم در مقابل تحریم. تحریم به ما ضربه نمیزند. ملت ایران ایستاد. ملت ایران با جان خود، با مال خود، با عزیزترین عزیزان خود در مقابل توطئه‌هاى دشمن ایستاد. امروز ما نسبت به سى سال قبل صد برابر قویتر و جلوتر هستیم.(5) امروز ما در میدان علم، در میدان سیاست، در میدان اقتصاد، در مدیریت کشور، در بصیرت عمیق مردمى، بمراتب جلوتر هستیم از روزهاى اول انقلاب و این در چالش با دشمنى دشمنان، براى ملت ایران حاصل شده است.
 امروز زن مسلمان در کشور ایران، یک موجود سرافراز و عزتمند است. هزاران وسیله‌ى تبلیغى، بمباران خبرى میکنند براى اینکه این واقعیت را واژگون جلوه بدهند؛ اما حقیقت این است. امروز مؤمن‌ترین و انقلابى‌ترین زنان ما، زنان تحصیلکرده‌ى ما هستند. امروز زنان ما، زنان تحصیلکرده‌ى ما، زنان جوان ما در پیچیده‌ترین آزمایشگاهها و مراکز علمىِ تجربى و انسانى حضور دارند و فعالند.(6) فعالترین زنان ما در زمینه‌ى سیاسى، در زمینه‌ى علمى، در زمینه‌ى مدیریتهاى اجتماعى، زنان مؤمن و انقلابى ما هستند؛ داراى تحصیلات خوب، داراى اندیشه‌ى عمیق.
 پیشرفتهاى ملت ایران به خاطر ایستادگى است. اگر یک ملتى ایستادگى کند براى خدا و در راه خدا، خدا به او کمک خواهد کرد؛ این وعده‌ى الهى است و وعده‌ى الهى تخلف‌ناپذیر است.(7)
 دستگاههاى استکبار و سیاستهاى استکبارى همه‌ى تلاش خودشان را به کار بردند که جمهورى اسلامى را منصرف کنند از حمایت فلسطین. ما ایستادیم پاى مسئله‌ى فلسطین. سعى کردند مسئله‌ى مذهبى و طائفى را بزرگ کنند؛ جمهورى اسلامى در کنار برادران مسلمان خود از هر مذهب، از شیعه و سنى و فِرَق مختلف اسلامى ایستاد. هر جا حرکت اسلامى است، هر جا دفاع از هویت اسلامى است، هر جا دفاع از مظلوم است، جمهورى اسلامى آنجا حاضر است و حاضر خواهد بود و آمریکا و صهیونیسم و شبکه‌ى فاسد سیاسى مستکبرین نتوانستند بر جمهورى اسلامى فائق بیایند و نخواهند توانست.(8) ما به توفیق الهى، در کنار ملت فلسطین ایستادیم، در کنار ملتهاى انقلاب‌کرده‌ى مسلمان ایستادیم، در کنار مردم مظلوم بحرین ایستادیم، در کنار همه‌ى کسانى که در مواجهه‌ى با آمریکا و صهیونیسم قرار دارند، ما ایستادیم و از آنها دفاع میکنیم و در این مورد از هیچ کس و هیچ قدرتى ملاحظه نمیکنیم.(9)
 آنچه که خداى متعال نصیب ما و نصیب ملتهاى مسلمان کرده است، لطف الهى است، رحمت الهى است و باید کارى کنیم که شایسته‌ى رحمت الهى باقى بمانیم و از خداى متعال بخواهیم که موجبات رحمت خود و تفضلات خود را به ما عنایت کند و ان‌شاءاللَّه همین هم خواهد بود.
 این حرکت بانوان مسلمان، این آشنائى با یکدیگر از سرتاسر دنیاى اسلام را مغتنم بشمرید و این را یک پایه‌اى قرار بدهید براى یک حرکت عظیم در میان امت اسلامى که ان‌شاءاللَّه به پیروزى‌هاى بزرگترى منتهى خواهد شد.
    والسّلام علیکم و رحمةاللَّه و برکاته‌




تاریخ : چهارشنبه 91/4/21 | 8:0 عصر | نویسنده : مریم ارشدی | نظر
یادداشت میهمان (سخنگوی مرکز امور زنان و خانواده)/ عفاف و حجاب و نگرش های متفاوت
خبرگزاری آریا- مریم ارشدی به مناسبت روز عفاف و حجاب با ارسال یادداشتی به آریا به مناسبت روز ملی عفاف و حجاب به مسئله حجاب از منظر های متفاوت به آن پرداخته است.مریم ارشدی سخنگوی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به مناسبت روز ملی عفاف و حجاب با ارسال یادداشتی به این موضوع از کنظر های مختلف پرداخته است که متن این یادداشت به شرح ذیل است.
این یک واقعیت است که طرح موضوع حجاب فقط به دین مبین اسلام منحصر نمی شود بلکه همه ادیان الهی به نوعی این مفهوم را مورد تاکید قرار داده و یا متذکر شده اند. نگرش های متفاوت به مسئله حجاب به عنوان موضوع نه بلکه عنوان مشکل، همواره مورد توجه صاحبنظران و اندیشمندان است اما پر واضح است که هر انسانی با هر ایده و دیدگاهی این مفهوم مشترک را در این زمینه می پذیرد که حجاب ذاتاً اعتقادی است و کاملاً مبنای دینی دارد.
اگرچه برخی از منتقدان، رعایت حجاب را برای مراعات کننده آن، زحمت می دانند اما معتقدین به آن، حجابی راکه خود انتخاب کرده اند و بدان اعتقاد دارند، بسیار لذت بخش می دانند.مسئله حجاب در جوامع غربی امری غیرقابل پذیرش و عاملی بازدارنده و محدود کننده به شمار می رود، به همین دلیل سال هاست که به تبلیغات و سیاه نمایی در این زمینه پرداخته و برای تأثیر منفی بیشتر بر روی غیر مسلمانان از هر کوشش و صرف هزینه ای بازنمانده است.
با انقلاب اسلامی ایران و توصیه های راه گشای امام راحل(ره) بر حضور مفید و موثر زنان تأکید شده و جمهوری اسلامی طی سالیان گذشته حضور زنان در مقاطع مختلف را تقویت کرده است.ایشان می فرمایند: پس، در عرصه‌ی دوم که عرصه‌ی فعالیت های اجتماعی و سیاسی و علمی و فعالیت های گوناگون است زن مسلمان مثل مرد مسلمان حق دارد آنچه را که اقتضای زمان است، آن خلأیی را که احساس می‌کند، آن وظیفه ای را که بر دوش خود حس می‌کند، انجام دهد.
چنانچه دختری مثلاً مایل است پزشک شود، یا فعالیت اقتصادی کند، یا در رشته‌های علمی کار کند، یا در دانشگاه تدریس کند، یا در کارهای سیاسی وارد شود، یا روزنامه‌نگار شود، برای او میدان ها باز است. به شرط رعایت عفت و عفاف و عدم اختلاط و امتزاج زن و مرد، در جامعه‌ی اسلامی فضای فعالیت برای زن و مرد هر دو فراهم است.
تحقیقات کاربردی به عمل آمده گویای این واقعیت است که زنان متدین علاوه بر اینکه حجاب بر ایشان محدود کننده نیست و می توانند در جامعه حضور یافته و در سلامت آن اثرگذار باشند در عین حال در امنیت آن نیز بسیار نقش دارند.تصویب طرح لباس مشاغل از سوی مجلس شورای اسلامی ایران نیز به نوعی معرف اهمیت حضور مثبت زنان در جامعه است و این امر بر موضوع حجاب نه به عنوان عاملی بازدارنده که عاملی امنیت ساز تاکید می نماید.
اجرای طرح لباس زنان شاغل خود راهکار موثری برای جلوگیری از ایجاد ناهماهنگی در فرم های حضور به شمار می رود و فرصتی فراهم می سازد تا دستگاه های اجرایی و سازمان های دولتی و حتی شرکت های خصوصی به عنوان الگوی عملی بتوانند اثبات کنند که حجاب مانع حضور مثبت و موثر زنان در عرصه های مختلف نمی تواند باشد.راهکار پیشنهادی دیگر بهره مندی از هنر هنرمندان صنایع دستی است که تلفیق آن با دوخت مدرن و طراحی های امروزی هم فضای جاذب و قابل توجهی را فراهم می نماید و هم می تواند فرصت خوبی برای ارئه زیبایی ها و رعایت شئونات اسلامی، الگوسازی، ترویج و توسعه صنایع دستی و ممانعت از منسوخ شدن رشته های بومی به عنوان سنت های اصیل باشد.
در این راستا ارائه طرح کاربردی ساماندهی پوشش زنان خصوصاً زنان شاغل که سال های اخیر مورد توجه مسئولین قرار گرفته است خود در عین پرداختن به مسئله حجاب می تواند معرف صنایع دستی به عنوان میراث ارزشمند و کهن در ایران اسلامی به عنوان ترویج هویت دینی و اصالت ملی باشد.مسئولین امر نباید فراموش کنند که زبان نافذ هنر سینما و فیلم، قلم گویای نویسندگان، داستان سرایان، شاعران و حتی نقاشان و .
.. در مسیر نمایش ارزش ها بسیار تاثیرگذار است، بنابراین یکی از راهکارهای مورد توصیه نویسنده همین امور می باشد که توسل به آنها مددرسان خواهد بود.زبان هنر می تواند طوری جلوه واقعی حجاب را عرضه و مستندسازی نماید که دختر جوان ما از اینکه حجاب داشته باشند افتخار نماید و رعایت آن را مظهر تمدن و وجاهتش بداند، پرستیژ و شأن اجتماعی خویش تلقی نماید.
برجسته نمودن شاخصه حجاب در انتخاب زنان و دختران در جایگاه های مختلف اجتماعی و خانوادگی نیز عامل مناسبی در ترویج این فرهنگ می باشد.از آنجا که امروزه احترام به اعتقادات، آداب و سنن افراد و جوامع اصل اجتناب ناپذیر در جهت تحقق آرمان های دمکراتیک به شمار می رود و رعایت حقوق انسانی مورد اتفاق همه آحاد جامعه تلقی می گردد، لذا پیشنهاد بنده به سیاستمداران و دولتمردان کشورها این است که این موضوع مهم دینی را که مورد علاقه زنان نیز می باشد مورد هجمه قرار ندهند، زیرا به صلاحشان نیست.
توصیه بنده نیز به برنامه ریزان عرصه فرهنگ آن است که به عنوان یک کشور، این است که تلاش نماییم با مطالعه و بررسی دقیق در نیازهای زنان کشورمان، الگوهای جذاب و متناسب با سلیقه دختران جوان مسلمان ارائه نماییم و صادر کننده طرح ها و دوخت های ابتکاری و نوین باشیم.مطالعه و طراحی لباس‌های بومی با تأکید بر نگاه ارزشی اسلام به زن همچنین تکیه بر باورهای دینی از مهمترین نکات مورد توجه این مرکز بوده و با توجه به تنوع پوشش زنان در استان های کشور و مشاغل گوناگون می توان به روش های مختلف هنر اصیل ایرانی را نیز وارد نمود.
نکته قابل توجه در ترویج چنین فرهنگی مبارزه با دشمن در جنگ نرم است چرا که دشمن همچون گذشته حجاب زنان و عفاف مردان ملت ایران را نشانه گرفته و اولین نقشه غرب برای تسلط و نفوذ در یک جامعه، تسلط بر زنان آن جامعه و ترویج فرهنگ برهنگی است. حجاب نماد زنان مسلمان کشورها و مرز تعیین کننده برای تشخیص جامعه اسلامی و غیر اسلامی است.
پاسداری و حفاظت از این سنت‌ در کشور در ابتدا بر عهده خود زنان است. علاوه بر آن موسسات و دستگاه های متولی امور فرهنگی، ائمه جماعات نیز در ارائه شکل عالمانه و آگاهانه آن بسیار اثرگذارند.همچنین باید از متولیان بخش آموزش در سطوح مختلف تحصیلی خواست تا با کار کارشناسی و تعیین یک برنامه متناسب با سن دانش آموزان دختر، برای رعایت حجاب بهتر در مدارس تنظیم و طراحی نمایند.
امیداست با تاکید دست اندرکاران امور فرهنگی و با ارائه الگوهای اسلامی و ایرانی، قدمت و اهمیت و لذت حجاب در جوامع و به ویژه در میان جوانان را بازگو کرده و به این وسیله فرهنگ ایرانی و توجه پیشینیان به حجاب را در کنار موازین مقدس اسلام به عنوان اصل واقعی حاکمیتی و مردمی مورد توجه قرار دهند.



تاریخ : چهارشنبه 91/4/21 | 5:0 صبح | نویسنده : مریم ارشدی | نظر
گزارش فارس/
نگاه سلیقه‌ای مسئولان دغدغه مرکزی به نام زنان

خبرگزاری فارس:نگاه سلیقه‌ای برخی مسئولان مرد به موضوع زنان و خانواده تبدیل به دغدغه‌ای برای مرکزی به همین نام شده که اجرای برنامه‌های این حوزه را با کندی مواجه ساخته است.

 

خبرگزاری فارس: نگاه سلیقه‌ای مسئولان دغدغه مرکزی به نام زنان

 به گزارش خبرنگار جامعه فارس، شنیدن نام مرکزی که تمام فعالیت‌هایش در حوزه بانوان و خانواده متمرکز شده و جنس دغدغه‌هایش زنانه است ،بسته به اینکه مرد باشی یا زن ،خانه‌دار باشی یا شاغل، ناخواسته  تصورات، توقعات، دیدگاه‌ها و نظرات متفاوتی درونت برانگیخته می‌شود.اگر زن باشی و نام این مرکز به گوشت خورده باشد در خوشبینانه ترین حالت احساس غرور و شعف میکنی از مرکزی که به صورت جداگانه مسائل و مشکلات حوزه زنان را پیگیری می‌کند و اگر مسئول باشی....

مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری که به طور اختصاصی مسائل این حوزه را پیگیری می‌کند، به دنبال حضور مؤثر زنان و تأیید مکرر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، در دهه دوم انقلاب اسلامی و در آستانه جنگ تحمیلی، به ابتکار و پیشنهاد مقام معظم رهبری در زمان ریاست جمهوری ایشان و به عنوان ریاست شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، به دلیل احساس ضرورت و نیاز به حضور همه جانبه زنان، مطابق با دیدگاه‌های اسلام در ابتدا با نام شورای فرهنگی – اجتماعی زنان تشکیل شد و عملاً فعالیت خود را از تیر ماه 1367 آغاز کرد.

بعد از آن به پیشنهاد وزارت کشور، دفترامور زنان  به دستور رئیس جمهور وقت ایجاد شد. سپس دفتر امور زنان به مرکز امور مشارکت بانوان  تغییر نام یافت و با روی کار آمدن دولت نهم مرکز امور زنان تا حوزه خانواده گسترش پیدا کرده و تا امروز که به گفته مسئولان آن دوران طلایی خود را سپری می‌کند همچنان با این عنوان اهداف خود را پیگیری می‌کند.

نگاه درست عمل ضعیف

مرکز امور زنان و خانواده اگرچه به صورت تخصصی سیاستگذاری‌ها و برنامه‌های این حوزه را پیگیری کرده و میان طرح‌های پیشنهادی و ارائه آن به هیئت دولت تا تصویب و ابلاغ  با روال رایج سیستم‌های دولتی مواجه است،اما در توجیه و گفت‌وگوهای میان دستگاهی با مشکلاتی روبه رو شده که اجرایی شدن برنامه‌هایش را به تعویق می‌اندازد.

نگاه سلیقه‌ای برخی مدیران مرد دستگاه‌ها به طور کلی به موضوع زنان باعث شده که حامی رسمی حقوق  زنان و خانواده نتواند در تصمیم‌گیری و اجرای سیاست‌های خود آنچنان که باید موفق باشد.

مریم ارشدی مشاور و کارشناس حوزه زنان و سرپرست روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در این باره می گوید:"مرکز زنان در بیشتر مواقع در زمان اضطرار و ضرورت موفق به گفت و گو با دستگاه‌ها شده و برخی مسئولان متاسفانه به مسائل این حوزه بی توجه هستند و امور زن و خانواده در اولویت‌های آنان نیست."

وی نگاه سلیقه‌ای مسئولان را عامل اصلی دانسته که به تعبیری همان نگاه تبعیض آمیز و جنسیتی ناعادلانه  است که در برخی دیدگاه‌های متولیان  و دستگاه‌ها به وضوح دیده می‌شود.

این درحالی است که  جایگاه زن در جمهوری اسلامی ایران جایگاه شایسته ای بوده و نگاه رهبری به این حوزه عالمانه  و عادلانه است و ایشان بارها در سخنان خود بر لزوم توجه دستگاه‌ها و مسئولان به این حوزه تاکید داشتند.

مرتبط ترین وزارتخانه مربوط به حوزه زنان  بدون مشاور زن

از زمان تاسیس دفتر امور زنان در سال 1370 بسیاری از دستگاه‌ها از حضور مشاور زن برای پیگیری حقوق بانوان در مجموعه خود استفاده کردند هرچند این حضور بیشتر فرمایشی و تشریفاتی بود اما موجب ارتقاء مقام زن در سیستم دستگاه دولتی شد. پس از ابلاغ مصوبه قانونی  دولت مبنی بر حضور قانونی مشاوران امور زنان و خانواده در شورای معاونان دستگاه‌های اجرایی از حدود دو سال پیش تا کنون،همه سازمان‌ها و دستگاه‌ها کم و بیش این مصوبه را اجرا کرده‌اند اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان وزاتخانه‌ای که از نظر فرهنگی بیشترین ارتباط را باحوزه زنان دارد  نه تنها از زمان تاسیس این دفتر در سال 71  مشاوری در حوزه بانوان نداشته بلکه با تاخیری حدودا دو ساله از زمان تصویب قانونی این طرح، دو هفته پیش مشاور امور بانوان دستگاه خود را انتخاب کرده است.

بارقه‌های امید

در شرایطی که حوزه زنان و خانواده  مورد بی مهری برخی نهادها قرار گرفته  اما تلاش مسئولان مرکز امور زنان و پیگیری متولیان دلسوز در این زمینه ادامه دارد.صرف‌نظر از نواقص و کاستی‌های این حوزه به گفته ارشدی مدیر مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری؛حضور بیش از 600 مشاور زن در کشور و پراکندگی آنان در تمام استان‌ها، فرمانداری‌ها و حتی بخشداری‌ها و برگزاری جلسات جدید گفت و گو با وزارتخانه‌ها و سازمان‌ها "نشان می‌دهد که قدم‌های موثری هرچند با سرعت کم در این زمینه برداشته شده و می‌توان امیدوار بود چنانچه سازو کار قانونی جدی برای الزام دستگاه‌ها برای اجرایی کردن مصوبات وجود داشته باشد، جایگاه زنان در جامعه بیش از گذشته ارتقا پیدا کند.




تاریخ : شنبه 91/4/17 | 3:0 عصر | نویسنده : مریم ارشدی | نظر

  • راه بلاگ | تک تاز بلاگ | قیمت دلار