همایش ملی تقدیر از خبرنگاران زن با رئیس مرکز امور زنان ریاست ‌جمهوری حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شد.

این همایش همزمان با روز خبرنگار به همت وزارت ارشاد و مرکز امور زنان ریاست ‌جمهوری در حال برگزاری است.

در این مراسم علاوه بر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس مرکز امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری،اعضای فراکسیون زنان مجلس و .. حضور دارند.

قرار است در این مراسم از کلیه خبرنگاران حاضر تجلیل شود.




تاریخ : دوشنبه 90/5/17 | 11:0 صبح | نویسنده : مریم ارشدی | نظر
 خبرگزاری آریا- مریم ارشدی از برگزاری همایش بین المللی تقدیر از خبرنگاران زن ،همزمان با روز خبرنگار خبر داد.
مریم ارشدی مدیر کل روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی آریا اظهار داشت: همایش بین المللی تقدیر از خبرنگاران زن و زنان خبرساز،روز دوشنبه 17 مرداد ماه مصادف با روز خبرنگار در سالن وزارت فرهنگ و ارشاد در میدان بهارستان برگزار می شود. 
وی افزود: همایش بین المللی تقدیر از` خبرنگاران زن و زنان خبرساز`  با حضور مشاور رییس جمهور در امور زنان و خانواده و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار می شود.
ارشدی اظهار داشت: این همایش با هدف تقدیر از حضور اجتماعی خبرنگاران زن و زنان خبرساز انجام می شود و در این همایش با حضور وزیر  فرهنگ و ارشاد اسلامی و مشاور زنان و خانواده رئیس جمهور از 300 خبرنگار زن داخلی و خارجی تجلیل خواهد شد.
وی در پایان خاطر نشان ساخت:برگزاری نمایشگاه جانبی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سخنرانی رییس مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری  از برنامه های این همایش است. 

 




تاریخ : یکشنبه 90/5/16 | 8:0 صبح | نویسنده : مریم ارشدی | نظر

هفته گذشته یک تفاهمنامه خواهرخواندگی «کم‌سابقه» در تهران بدون سروصدا امضا شد.

نوشتیم کم‌سابقه، چون معمولا شهرها باهم خواهر خوانده می‌شوند اما این بار پیوندی میان یک محله از تهران با یک ناحیه از شهر آران و بیدگل ایجاد شده است. چهارشنبه گذشته سرای محله سازمان‌برنامه جنوبی واقع در منطقه‌5 شهرداری تهران میزبان جمعی از مدیران شهری آران و بیدگل بود تا تفاهمنامه خواهرخواندگی ناحیه یک آران و بیدگل با محله سازمان برنامه جنوبی به امضا برسد. به گفته امضا کنندگان، این پیوند فرهنگی درپی انتشار گزارشی در صفحه شهرستان‌های روزنامه همشهری با عنوان «‌شبیه‌سازی‌ کوتاه مدت از شورایاری‌» ایجاد شده است.

شبیه‌سازی‌ کوتاه مدت از شورایاری‌

مقداد نمکی، شهردار ناحیه یک آران و بیدگل دراین باره می‌گوید: «‌صفحه شهرستان‌های روزنامه همشهری شانزدهم تیرماه امسال، گزارشی از برگزاری طرح هفته فرهنگی محله‌های آران و بیدگل منتشر کرد که عنوان انتخاب شده برای آن مبنی بر شبیه‌سازی‌ کوتاه مدت از شورایاری، زمینه برقراری ارتباط را فراهم کرد.» به گفته وی، این اتفاق در نهایت سبب شد که پیوندی میان ناحیه یک آران و بیدگل با محله سازمان برنامه جنوبی تهران برقرار شود. » نمکی در پاسخ به این سؤال که چه برنامه‌هایی پس از امضای تفاهمنامه خواهر خواندگی مدنظر دو طرف قرار دارد، چنین توضیح می‌دهد: «موضوع کلی امضای تفاهمنامه خواهر‌خواندگی، برقراری پیوندی فرهنگی میان دو محدوده شهری با جغرافیای دور از هم است.

براین اساس، باید زمینه‌های مشترک برای برقراری پیوند یادشده را یافت و حتی بسترهای جدیدی را ایجاد کرد.»شهردار ناحیه یک آران و بیدگل تأکید می‌کند:« باید توجه داشته باشیم که ایران فقط تهران نیست، بنابراین می‌توان با تکیه بر ارتباطات فرهنگی و اجتماعی زمینه آشنایی شهروندان دو شهر را با فرهنگ، آداب و رسوم و سبک زندگی یکدیگر فراهم کرد. بی‌گمان ارتباط شهروندان ساکن پایتخت و شهروندان ساکن شهرستان‌ها به افزایش آگاهی، غنای فرهنگی و بالا رفتن مهارت‌های هر دو گروه منجر می‌شود.»

نمکی وجود زیارتگاه‌ها، اماکن تاریخی مانند کاروانسرای مرنجاب و جاذبه‌های گردشگری مانند کویر در آران و بیدگل را از جمله مزیت‌های این شهر دانست که می‌تواند مورد توجه تهرانی‌ها قرار گیرد؛ همانطور که برخی از امکانات و ساختارهای ایجاد شده در شهری مانند تهران از نظر شهروندان آرانی و بیدگلی جالب توجه به‌نظر می‌رسد. وی خاطر نشان می‌کند: «این پیوند خواهر‌‌خواندگی براساس فرصت‌های مشترک شکل گرفته است و ما بنا نداریم زمینه همکاری‌ها را به چند مورد محدود کنیم.‌»

فرهاد یاوری، دبیر شورایاری محله سازمان برنامه جنوبی نیز یادآور می‌شود: «ابتکار خواهر‌خواندگی محله4 منطقه5 تهران با ناحیه یک آران و بیدگل براساس پیشنهادی شکل گرفت که از سوی یکی از اعضای شورایاری محله که خود اهل آران و بیدگل است، داده شد. این عضو شورایاری که گزارش همشهری را درباره برنامه‌های هفته فرهنگی آران و بیدگل خوانده بود، پیشنهاد ارتباط متقابل با آران و بیدگل را مطرح کرد که در نهایت منجر به خواهر خواندگی این دو محله شد. » وی ادامه می‌دهد: «براساس این خواهر‌خواندگی، از این به بعد شهروندان محله سازمان برنامه جنوبی از اماکن مذهبی و تاریخی آران و بیدگل بازدید می‌کنند و با آداب و رسوم و سنن آنان آشنا می‌شوند.

اهالی آران و بیدگل نیز به تهران می‌آیند و با آثار تاریخی و فرهنگ ما آشنا می‌شوند. در کل این تفاهمنامه برای تبادل فرهنگی بین اهالی این دو شهر به‌ویژه با رویکرد جوانان است.»او در پایان می‌گوید: «فکرش را بکنید اگر 374‌محله تهران با 374‌شهر و محله در ایران خواهر خوانده شوند، چه تأثیری بر غنای فرهنگی شهروندان خواهند گذاشت.




تاریخ : شنبه 90/5/15 | 12:0 صبح | نویسنده : مریم ارشدی | نظر
ماه رمضان ماه خداوند، ماه نزول قرآن و از شریف‌ترین ماه‌های سال است. در این ماه درهای آسمان و بهشت گشوده و درهای جهنم بسته می‌شود، و عبادت در یکی از شب‌های آن (شب قدر) بهتر از عبادت هزار ماه است.
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در خطبه شعبانیه خود درباره فضیلت و عظمت ماه رمضان فرموده است: «ای بندگان خدا! ماه خدا با برکت و رحمت و آمرزش به سوی شما روی آورده است؛ ماهی که نزد خداوند بهترین ماه‌ها است؛ روزهایش بهترین روزها، شب‌هایش بهترین شب‌ها و ساعاتش بهترین ساعات است.
بر مهمانی خداوند فرا خوانده شدید و از جمله اهل کرامت قرار گرفتید. در این ماه، نفس‌های شما تسبیح، خواب شما عبادت، عمل‌هایتان مقبول و دعاهایتان مستجاب است.
پس با نیت‌ای درست و دلی پاکیزه،‌ پروردگارتان را بخوانید تا شما را برای روزه داشتن و تلاوت قرآن توفیق دهد. بدبخت کسی است که از آمرزش خدا در این ماه عظیم محروم گردد. با گرسنگی و تشنگی در این ماه، به یاد گرسنگی و تشنگی قیامت باشید.»
آن گاه پیامبر اکرم وظیفه روزه‌داران را برشمرد و از صدقه بر فقیران، احترام به سالخوردگان، ترحم به کودکان، صله ارحام، حفظ زبان و چشم و گوش از حرام، مهربانی به یتیمان و نیز عبادت و سجده های طولانی، نماز، توبه، صلوات، تلاوت قرآن و فضیلت اطعام در این ماه سخن گفت.
التماس دعا بندگان خوب خدا
هرگز نگویمت ای خدا دستم بگیر
عمریست گرفته ای، رهایم مکن



تاریخ : سه شنبه 90/5/11 | 3:54 عصر | نویسنده : مریم ارشدی | نظر

 

مشاور زنان و خانواده رییس جمهور :

نگرش های تفریطی نسبت به زن از گمراهی های حوزه عرفان است

برگزاری آریا-مجتهدزاده در پیامی به همایش رونمایی از کتاب زندگی‌نامه علامه سیدابوالحسن حافظیان یکی از گمراهی هایی که در حوزه عرفان وجود دارد را نگرش های تفریطی نسبت به زن عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری آریا،مریم ارشدی، مدیر روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده با حضور در مراسم رونمایی کتاب مذکور پیام مشاور رییس جمهور در امور زنان و خانواده را قرائت کرد.
بر اساس این گزارش مراسم رونمایی کتاب «حافظ اسرار؛ ارج‌نامه عارف واصل علامه سید ابوالحسن حافظیان» با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعبدالله فاطمی‌نیا، حجت‌الاسلام سیدعباس موسوی‌مطلق،مریم ارشدی مدیر روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده، فیروزه سادات حافظیان فرزند علامه حافظیان و مولف کتاب «حافظ اسرار؛ ارج‌نامه عارف واصل علامه سید ابوالحسن حافظیان»، حجت‌الاسلام محمد اسلامی مدیر مرکز اسلامی نیورک، سید علی موسوی گرمارودی و جمعی از اهالی فرهنگ، ادب و مذهب، روز دوشنبه 3 مرداد در سرای اهل قلم برگزار ‌شد.
ارشدی مدیر روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده در این همایش به قرائت متن پیام مجتهدزاده، مشاور رییس جمهور پرداخت.
بنا به این گزارش، عارف بزرگوار سید ابوالحسن حافظیان در حدود سال 1322 هجری در مشهد مقدس متولد شد و از شاگردان ویژه مرحوم شیخ حسنعلی اصفهانی (نخودکی) به شمار می‌رفت. وی از اساتید عرفان و اخلاق در قرن حاضر است.
برپایه این گزارش، چندی پیش و در شب نیمه شعبان، پایگاه اطلاع‌رسانی علامه سیدابوالحسن حافظیان به نشانی http://www.hafezian.com/main به همت جمعی از دوست‌داران این عارف اندیشمند راه‌اندازی شد.
متن پیام مریم مجتهدزاده مشاور رییس جمهور در امور زنان و خانواده به شرح ذیل است:
بسم الله الرحمن الرحیم
طفیل هستی عشقند آدمی و پری                              ارادتی بنما تا سعادتی ببری
عرض سلام؛ ادب و ارادت دارم حضور یکایک شما سروران، خواهران و برادرانی که با آهنگ روحانی دل موانست دارید و معنای بلند حیات طیبه را در این فرصت کوتاه دنیا به جستجو نشسته اید.
خدای بزرگ را شاکرم از این که توفیقی به دست آمد تا در روزهایی که بشارت آمدن ماه رمضان را در خود دارند؛ در رونمایی از یک اثر عرفانی، زنگار روزمرگی از جان شسته و نفس های معطر عارفان وادی عشق را استشمام کنم.
تعریفی که ما در حد ادراک خود از "عرفان" داریم شاید در این جمله خلاصه شود که شناختی است از راه فکر و تأمل در آثار قدرت الهی و مظاهر هستی و ملک و ملکوت. شناختی که می تواند برای هر انسانی پس از تطهیر جان حاصل شود.
واقعیت هم این است که اگر بخواهیم مرزی میان حیات انسانی و زندگی حیوانی تعیین کنیم؛ این مرز، عرفان و سیر و سلوک معنوی است.
جاده ای که انسان مسافر را به سوی لقای حق که همان کمال عبد است، می رساند جاده پرشکوه عرفان است.
مقوله عرفان نیز مانند سایر مباحث علوم انسانی در طول تاریخ دستخوش اختلاف نظرات میان انسان ها بوده است. اما قدر مسلم آن است که اسلام به عنوان کامل کننده ادیان الهی؛ جامع ترین نسخه عرفان عملی و نظری را به بشریت ارائه داده و تمامی جهات نقضی و عدمی را از ساحت مقدس آن زدوده است.
مهمترین مسأله در حوزه عرفان، توحید است. همچنان که از جریان معروف گفتگوی پیامبر گرامی(ص) با آن پیرزن نخ ریس، که چرخ نخ ریسی خود را از حرکت نگه داشت و از همان، بر وجود فرمانروایی مقتدر بر هستی استدلال کرد مشهود است، اعتقاد به توحید و وصول به حقیقت آن نیازمند برهان های دقیق و دشوار فلسفی نیست و از ساده ترین راه ها نیز قابل کسب است. اما رسیدن به مراتب بالاتر آن، نیازمند همتی والا در جهت عرفان عملی است و پیمودن آن به اراده ای قوی، مراقبتی پی گیر و جهادی عظیم، احتیاج دارد.
از سویی ما در مکاتب و ادیان مختلف با رویکردهای افراطی و تفریطی بسیاری در خصوص عرفان مواجه هستیم.
انسان فطرتا موجودی کمال طلب و معرفت جوست. گرایش به عرفان در فطرت انسان ها نهفته است. و این شاخصه مشترک همه بندگان خداست. اما عده زیادی راه را اشتباه می پیمانند و سر از بیراهه های گمراه کننده درمی آورند.
در صورتی که مسیر، بسیار شفاف و هموار است. فردی از یکی از بزرگترین عرفای معاصر نسخه ای برای عرفان خواست و آن عارف وارسته فرمود که واجبات دین را انجام دهید و محرمات را ترک کنید.
یعنی روشن ترین راهی که دین از ما خواسته... یار در خانه و ما گرد جهان می گردیم.
یکی از گمراهی هایی که در حوزه عرفان وجود دارد؛ نگرش های تفریطی نسبت به زن است. برخی از جهت کمی و آماری، عرفان زنان را زیر سوال می برند؛ که تعداد زنان عارف به نسبت مردان در تاریخ کم بوده است و این حتما نشان دهنده عدم توانایی زنان برای رسیدن به عرفان است...
در حالی که سندهای آشکاری برای ابطال چنین نظریه ای وجود دارد.
جنس زن؛ مربی و پرورش دهنده است. زن در مربی گری اشتراکی بطنی با رب العالمین دارد. مربی بودن زن پرتویی از خصلت ربانی است.
زن به طفل خود شیر می دهد و این شعاعی از نور رزاقیت خداوند است.
زن مظهر عاطفه و مهرورزی و احساس خداوند است. به عقیده بنده ویژگی های موجود در زن؛ به ذات حق بسیار نزدیک تر است تا مرد.
واقعیت این است که مردان و زنان در اصل انسان بودن با هم اشتراک دارند و اختلاف میان آن ها تنها در ذکورت و انوثت است که امری عارضی است و مربوط به جوهره و اصل وجود انسان نیست.
نکته ظریفی وجود دارد که تنها اهل عرفان عمق آن را درک کرده اند و آن این که اگر مرد بخواهد خدا را در مظهریت خود مردانه اش مشاهده کند، شهود او تمام و کامل نیست ولی اگر بخواهد خدا را در مظهریت وجود زن نگاه کند، شهود او به کمال و مقام می رسد. بدون تردید از همین جهت است که پیامبر عارفان؛ محمد مصطفی(ص) زن را محبوب دانسته اند.
حال آیا این زن؛ که مظهر وجود خداست؛ خودش می تواند به عرفان و شهود برسد یا فقط یک آینه است برای اهل شهود؟
حقیقی که از متون دینی و معرفتی ما حاصل شده این است که هیچ تفاوتی میان زن و مرد برای در ک مقامات عرفانی وجود ندارد و هر انسانی بسته به تلاش خود و صفای باطن خویش به این مقام راه می برد.
چنان که زنان عارفه ای در تاریخ داشته ایم که مردان بزرگ را به حیرت واداشته اند.
در عرصه عرفان اسلامی؛ بانویی به نام رابعه را داریم که او را به عنوان نخستین بانوی عارفه می توان معرفی نمود و در خصوص کاری که او برای بهبود و تغییر رابطه با پروردگار کرد نوشته اند: پیش از رابعه رابطه انسان و خدا بر اساس زهد و ترسی بود که به انسان هشدار می داد باید خدا را بپرستی تا به بهشت بروی و از جهنم رهایی یابی. اما با حضور رابعه در عرفان و تاثیر او این رابطه مبنای خود را بر عشق و محبت گذاشت، با این دیدگاه که انسان عاشق خدا است و خدا عاشق انسان است و این عشق و محبت رابعه بود که این رابطه زاهدانه را به رابطه ای عاشقانه بدل کرد.
شیخ محی الدین عربی می گوید: مشاهده حضور خداوند در زن، آشکارتر، کامل تر و زیباتر است. به این خاطر که زن ویژگی هایی دارد که او را با صفات خداوند هماهنگ می کند.
بد نیست در این مجال به این مسئله اشاره کنم که امروزه فرهنگ فمینیستی غرب با تسلط بر امکانات ارتباطی، پیوسته تلاش می‌کند که اسوه ناقص و فطرت‌ستیز خود را در سراسر جهان به خصوص کشورهای اسلامی تحمیل و دیکته کند و به ادله گوناگون سیاسی، اقتصادی، امنیتی و افکار تحجرآمیز برخی افراد در جهان اسلام، زمینه پذیرش چنین فرهنگی نیز وجود دارد و سایه شوم فرهنگ فمینیستی در افق آسمان برخی کشورهای اسلامی هم نمایان شده و متاسفانه رو به گسترش است.
در این میان در عرفان اسلامی نگاه ویژه به ساحت زن وجود دارد که بی‌گمان بازخوانی و نشر آن آموزنده و حیات‌بخش خواهد بود.
از سوی دیگر یکی از آفات خطرناکی که امروزه جوانان ما را تهدید می‌کند تبلیغ گسترده عرفان‌های کاذب و معنویت منهای دین است. که بهترین راه مقابله با هجوم این گونه فرهنگ‌ها، بازخوانی و آسان‌سازی و نشر آموزه‌های عرفان ناب در همه زمینه‌ها از جمله شناخت حقیقت وجودی زن، و تبیین شخصیت فردی، اجتماعی و معنوی آن از نظرگاه عرفان اسلامی است.
عرفان های غیر اسلامی؛ رویکردی فردگرایانه دارند. در حالی که آموزه های عرفان اسلامی تاکید بر دیگرخواهی و سیر من الحق الی الخلق دارد.
در خصوص زنان عارفه نیز؛ اسلام ابزار و استعداد لازم را در اختیار آنان قرار داده است. اتفاقا امتیازی که زنان در این حوزه نسبت به مردان دارند این است که زن با فطرت مربی گری اش، می تواند تعلیم دهنده و مروج عرفان عملی در فرزند؛ همسر و خانواده باشد.
برای اثبات این سخن باید بگویم ما عارف بزرگی چون مقدس اردبیلی را داریم که ریشه عرفانش به مادری برمی گشت که خود می گوید:"هرگز به لقمه شبهه‌ناک لب نزدم و قبل از شیر دادن او در همه حال وضو ‌گرفتم... ابداً چشم به نامحرم نینداختم. ...بعد از باز گرفتنش از شیر در ادب و تربیت او بسیار کوشیدم، نظافت و طهارت جسم و جان او را مراعات می‌داشتم، او را با عشق ناب امامان معصوم: پروریدم... و با بچه‌های خوب او را نشاندم."
کم نیستند زنان باهمت و عاشق مسلکی که اشتغالات خانه داری و تربیت فرزندان، را وسیله ای برای رسیدن به عالی ترین مدارج کمال و عرفان الهی قرار داده و باعث سلوک خانواده خود نیز بوده اند. مادران شهدای ما در این مراتب عالی قرار دارند. در جنگ، ندای مادری را می شنویم که وقتی جنازه فرزندش را می آورند می گوید: حسرت می خورم. ای کاش ده پسر دیگر داشتم و تقدیم انقلاب می کردم.
علامه بزرگوار حافظیان از جمله حکما و عرفای بنام ایران اسلامی است که در طول زندگی خویش در نشر اعتقادات دینی از خود آغاز کرد، در خانواده تعمیم داد، جامعه را در نوردید وسرانجام از مرزهای کشور گذشت و پیام خویش را جهانی کرد.
بنده در پایان ضمن تبریک پیشاپیش ماه عرفان و عبودیت؛ ماه مهمانی حق؛ آرزو می کنم انتشار کتاب حافظ اسرار، ارج نامه عارف واصل، سید ابوالحسن حافظیان؛ زمینه ساز جامعه ای پویا در مسیر عبودیت و عشق به حق باشد.
پیروز و رستگار باشید.                             
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

               مریم مجتهدزاده
مشاور رییس جمهور و رییس مرکز امور زنان و خانواده

3مرداد1390




تاریخ : چهارشنبه 90/5/5 | 3:33 عصر | نویسنده : مریم ارشدی | نظر


مدیر کل روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری
سالگرد در گذشت زهرا نصیری را تسلیت گفت

مریم ارشدی ، مدیر کل روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، در گذشت زهرا نصیری حافظ کل قرآن و مدرس علوم دینی خطه سفید شهر(نصرآباد) را تسلیت گفت.

به گزارش پورتال خبری کاشان مدیر کل روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در این پیام که یک نسخه ازآن برای پورتال خبری کاشان ارسال شده است مرحومه زهرا نصیری را الگوی ارزنده ای برای جامعه زنان بویژه دختران جوان دانسته و افزوده است: هرچند عمر این بانوی متدینه کوتاه بود اما با کنکاش در زندگی سراسر تلاش وی می توان دریافت که محتوای عمیق زندگیش برای همیشه در خطه کویری کاشان و آران و بیدگل ماندگار خواهد بود.
مریم ارشدی در ادامه این پیام ، حضور موثر و مثبت مرحومه نصیری درجامعه را مورد تاکید قرار داده و گفته است: زهرا نصیری به حق رهرو همنامش زهرای مرضیه(س) بود و یکی از صفات بارزشان علاوه بر اینکه حافظ و عامل به قرآن کریم بودند همواره در نشر مفاهیم قرآنی و سیره و سنت ائمه اطهار(ع) در جامعه و به ویژه در میان بانوان سفیدشهر، شهرت داشتند.
 مدیر کل روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری همچنینبه حضور عفیفانه خانم زهرا نصیری در عرصه های گوناگون اشاره نموده و ایفای نقش مادری و همسری از سوی ایشان را برای جوانان امروز اسوه و نمونه دانسته است.
 مریم ارشدی درادامه این پیام ، یکی از راهکارهای ترویج فرهنگ دینی در میان جوانان را برپایی یادمان ها و انتشار ویژه نامه هایی در مورد زندگی سراسر ایمان و اعتقاد این زنان نمونه دانسته است .
  مدیر کل روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در پایان این پیام اظهار امیدواری نموده است دستگاههای متولی امور فرهنگی در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل با توجه و تاکید درمورد اینگونه زنان در تعمیق باورهای مذهبی، اثرگذار باشد.
 
  




تاریخ : شنبه 90/5/1 | 9:45 صبح | نویسنده : مریم ارشدی | نظر
امروز ظهر شیطان را دیدم!
 نشسته بر بساط صبحانه و آرام لقمه برمیداشت...
گفتم: ظهر شده، هنوز بساط کار خود را پهن نکرده ای؟ بنی آدم نصف روز خود را بی تو گذرانده اند...

شیطان گفت: خود را بازنشسته کرده ام. پیش از موعد!

گفتم: به راه عدل و انصاف بازگشته ای یا سنگ بندگی خدا به سینه می زنی؟

شیطان گفت: من دیگر آن شیطان توانای سابق نیستم. دیدم انسانها، آنچه را من شبانه به ده ها وسوسه پنهانی انجام میدادم، روزانه به صدها دسیسه آشکارا انجام میدهند. اینان را به شیطان چه نیاز است؟

شیطان در حالی که بساط خود را برمیچید تا در کناری آرام بخوابد، زیر لب گفت: آن روز که خداوند گفت بر آدم و نسل او سجده کن، نمیدانستم که نسل او در زشتی و دروغ و خیانت، تا کجا میتواند فرا رود، و گرنه در برابر آدم به سجده می رفتم و میگفتم که : همانا تو خود پدر منی
.



تاریخ : شنبه 90/5/1 | 9:43 صبح | نویسنده : مریم ارشدی | نظر

رئیس مرکز امور زنان و خانواده در دیدار با وزیر امور خارجه خواستار رسیدگی به وضعیت چهار دیپلمات ربوده شده شد و گفت:چرا جامعه جهانی برای یک بار سران جنایتکار رژیم صهیونیستی را محاکمه نمی کند. این رژیم بزرگترین تهدید امنیتی و روانی برای جهان بشریت بوده و برای همیشه به انسانیت و جهان بشری بدهکار است.

به گزارش خبرنگار مهر، مریم ارشدی سخنگوی مرکز امور زنان و خانواده در نشستی خبری با اشاره به دیدار مریم مجتهد زاده و صالحی وزیر امور خارجه گفت: در این نشست موضوع ربوده شدن 4 دیپلماتیک ایرانی پیگیری شد ورئیس مرکز امور زنان و خانواده خواستار رسیدگی به این واقعه تروریستی شد.

وی با بیان این که مجتهد زاده در این دیدار به نمایندگی از خانواده های چهار دیپلمات ربوده شده از ابراز همدردی عدنان منصور وزیر امور خارجه لبنان تشکر کرد گفت: در این دیدار واقعه تروریستی دردناکی که 29 سال پیش در لبنان بوقوع پیوست مرور شد تا وجدان های بشریت را مجددا به این موضوع انسانی معطوف شود .

ارشدی با اشاره به سخنان مجتهدزاده در این دیدار گفت: در این مدت طولانی و سخت برای تعیین سرنوشت و بازگشت عزیزان خود تلاش کردیم و علیرغم مشکلات زیاد به مجموعه اطلاعاتی دست یافتیم که تاکید می کنم عوامل مرتبط با رژیم صهیونیستی بعد از ربایش دیپلمات ها آنان را به فلسطین اشغالی منتقل کرده اند .

سخنگوی مرکز امور زنان ادامه داد: بر این اساس ما در دو بعد لبنانی و بین المللی پیگیری ها را ادامه دادیم. با توجه به مسئولیت دولت لبنان و مکان وقوع حادثه، با مسئولین لبنانی گفتگو کردیم و در بعد بین المللی نیز با توجه به اینکه دیپلمات ها زنده بوده و در اسارت رژیم صهیونیستی بسر می برند، سازمان ملل و نهادهای مسئول بین المللی وظیفه دارند با تشکیل کمیته حقیقت یاب بین المللی این رژیم را مورد سوال و بازخواست قرار دهند و با اعمال فشار بر رژیم صهیونیستی زمینه آزادی این عزیزان و بازگشت آنان به جمع خانواده و میهن خویش فراهم سازند.

ارشدی با اشاره به بخش دیگری از سخنان مجتهد زاده در رابطه با پیگیریهایی که برای یافتن دیپلمات های ایرانی انجام شده است گفت :رژیم صهیونیستی در این ربایش مسئول است و باید پاسخگو باشد. نقض آشکار حقوق بین الملل توسط این رژیم تا چه موقع تداوم خواهد یافت؟‌ چرا جامعه جهانی برای یک بار سران جنایتکار رژیم صهیونیستی را محاکمه نمی کند . این رژیم بزرگترین تهدید امنیتی و روانی برای جهان بشریت بوده و برای همیشه به انسانیت و جهان بشری بدهکار است. این رژیم نمی تواند برای همیشه در پشت حمایت غرب و آمریکا خود را مخفی کند.

او ادامه داد: وقتی یک کودک در دنیای امروزی از مادرش می پرسد اسرائیل یعنی چه‌؟ صرفا توصیفی از کشتارها و قتل های دسته جمعی در دیر یاسین، کلیسای راشیا و مسجد عباسیه، جنایات صبرا و شتیلا و قانا، ضاحیه و غزه و ترورها و ربایش های گسترده در نقاط مختلف دنیا را خواهد شنید. این رژیم جنایت کار از همه مذاهب و قومیت ها کشته است و میلیون ها فلسطینی را در غزه و کرانه محاصره و تحت فشار قرار داده و بی محابا جوانانی که بدنبال بازگشت به سرزمین مادری خود می باشند را در مارون الراس لبنان و جولان سوریه به قتل می رساند و اخیرا هم شنیده ایم با فشار، تزویر و تطمیع، بنادر برخی کشورها را بر روی کشتی های آزادی و آزادگان جهان که برای شکستن محاصره ظالمانه و ضد انسانی غزه به حرکت درآمده اند، بسته است.

به گفته ارشدی ،مجتهد زاده در این دیدار تاکید کرد :صهیونیست ها در معادلات خود دچار خطاهای استراتژیک شده اند و خدا را شاکریم که همواره دشمنان ما را از نادانان قرار داده است. تصور کرده اند با کشتارهای گسترده و ایجاد رعب و وحشت می توانند ملت ها را نا امید سازند ولی بعد از چند دهه غصب، قتل و اشغال هم اینک با بیداری اسلامی و انسانی بی سابقه ای مواجه شده که در بطن آن فقط مردم هستند. این روند نوید بخش آغازی بر پایان رژیم صهیونیستی و منافع آمریکا است . امیدواریم، در آینده ای نزدیک همه اسرا و زندانیان عرب و مسلمان از جمله بیش از یازده هزار اسیر فلسطینی که در زندان های رژیم صهیونیستی محبوس هستند به آغوش خانواده ها باز گردند و در این میان عزیزان مفقود ما نیز آزاد شوند.

 




تاریخ : چهارشنبه 90/4/22 | 3:50 عصر | نویسنده : مریم ارشدی | نظر

به نام خدا

حجاب از دریچه ای متفاوت

نگرشهای متفاوت به مسئله حجاب به عنوان موضوع نه به عنوان مشکل ، همواره مورد توجه صاحبنظران و اندیشمندان است اما پر واضح است که هر انسانی با هر ایده و دیدگاهی این مفهوم مشترک را در این زمینه می پذیرد که حجاب ذاتاً اعتقادی است و کاملاً مبنای دینی دارد.

این یک واقعیت است که طرح موضوع حجاب فقط به دین مبین اسلام منحصر نمی شود بلکه همه ادیان الهی به نوعی این مفهوم را مورد تاکید قرار داده و یا متذکر شده اند.

اگرچه برخی از منتقدان، رعایت حجاب را برای مراعات کننده آن، زحمت می دانند اما معتقدین به آن، از حجابی که خود انتخاب نموده اند و بدان اعتقاد دارند، بسیار آن را لذت بخش می دانند.

مسئله حجاب در جوامع غربی امری غیرقابل پذیرش و عاملی بازدارنده و محدودکننده به شمار می­رود. به همین دلیل سال­هاست که به تبلیغات و سیاه­نمایی در این زمینه پرداخته­ و برای تأثیر منفی بیشتر بر روی غیر مسلمانان از هر کوشش و صرف هزینه­ای بازنمانده است.

با انقلاب اسلامی ایران و توصیه­های راهگشای امام راحل(ره) بر حضور مفید و موثر زنان تأکید شده و جمهوری اسلامی طی سالیان گذشته حضور زنان در مقاطع مختلف را تقویت کرده است.

ایشان می­فرمایند:     "پس، در عرصه‌ى دوم که عرصه‌ى فعّالیت­هاى اجتماعى و سیاسى و علمى و فعّالیت­هاى گوناگون است زنِ مسلمان مثل مردِ مسلمان حق دارد آنچه را که اقتضاى زمان است، آن خلأیى را که احساس مى‌کند، آن وظیفه‌اى را که بر دوش خود حس مى‌کند، انجام دهد. چنانچه دخترى مثلاً مایل است پزشک شود، یا فعالیت اقتصادى کند، یا در رشته‌هاى علمى کار کند، یا در دانشگاه تدریس کند، یا در کارهاى سیاسى وارد شود، یا روزنامه‌نگار شود، براى او میدان­ها باز است. به شرط رعایت عفّت و عفاف و عدم اختلاط و امتزاج زن و مرد، در جامعه‌ى اسلامى فضای فعالیت براى زن و مرد هر دو فراهم است."

تحقیقات کاربردی به عمل آمده گویای این واقعیت است که زنان متدین علاوه بر اینکه حجاب برایشان محدود کننده نیست و می توانند در جامعه حضور یافته و در سلامت آن اثر گذار باشند در عین حال در امنیت آن نیز بسیار نقش دارند.

تصویب طرح لباس مشاغل از سوی مجلس شورای اسلامی ایران نیز به نوعی معرف اهمیت حضور مثبت زنان در جامعه است و این امر بر موضوع حجاب نه به عنوان عاملی بازدارنده که عاملی امنیت­ساز تاکید می نماید.

اجرای طرح لباس زنان شاغل خود راهکار موثری برای جلوگیری از ایجاد ناهماهنگی در فرم های حضور به شمار می رود و فرصتی فراهم می سازد تا دستگاه های اجرایی و سازمان های دولتی و حتی شرکتهای خصوصی به عنوان الگوی عملی بتوانند اثبات کنند که حجاب مانع حضور مثبت و موثر زنان در عرصه های مختلف نمی تواند باشد.

راهکار پیشنهادی دیگر بهره مندی از هنر هنرمندان صنایع دستی است که تلفیق آن با دوخت مدرن و طراحی های امروزی هم فضای جاذب و قابل توجهی را فراهم می نماید و هم می تواند فرصت خوبی برای ارئه زیبایی ها و رعایت شئونات اسلامی، الگوسازی، ترویج و توسعه صنایع دستی و ممانعت از منسوخ شدن رشته های بومی به عنوان سنتهای اصیل باشد. در این راستا ارائه طرح کاربردی ساماندهی پوشش زنان خصوصاً زنان شاغل که سالهای اخیر مورد توجه مسئولین قرار گرفته است خود در عین پرداختن به مسئله حجاب می تواند معرف صنایع دستی به عنوان میراث ارزشمند و کهن در ایران اسلامی به عنوان ترویج هویت دینی و اصالت ملی باشد.

مسئولین امرنباید فراموش کنند که زبان نافذ هنر سینما و فیلم، قلم گویای نویسندگان، داستانسرایان، شاعران و حتی نقاشان و ... در مسیر نمایش ارزشها بسیار تاثیر گذار است، بنابراین یکی از راهکارهای مورد توصیه نویسنده همین امور می باشد که توسل به آنها مددرسان خواهد بود.

زبان هنر می تواند طوری جلوه واقعی حجاب را عرضه و مستندسازی نماید که دختر جوان ما از اینکه حجاب داشته باشند افتخار نماید و رعایت آن را مظهر تمدن و وجاهتش بداند، پرستیژ و شأن اجتماعی خویش تلقی نماید.

برجسته نمودن شاخصه حجاب در انتخاب زنان و دختران در جایگاههای مختلف اجتماعی و خانوادگی نیز عامل مناسبی در ترویج این فرهنگ می باشد.

از آنجا که امروزه احترام به اعتقادات، آداب و سنن افراد و جوامع اصل اجتناب ناپذیر در جهت تحقق آرمانهای دمکراتیک به شمار می رود و رعایت حقوق انسانی مورد اتفاق همه آحاد جامعه تلقی می گردد، لذا پیشنهاد بنده به سیاستمداران و دولتمردان کشورها این است که این موضوع مهم دینی را که مورد علاقه زنان نیز می باشد مورد هجمه قرار ندهند زیرا به صلاحشان نیست.

توصیه بنده نیز به برنامه ریزان عرصه فرهنگ آن است که به عنوان یک کشور، این است که  تلاش نماییم با مطالعه و بررسی دقیق در نیازهای زنان کشورمان، الگوهای جذاب و متناسب با سلیقه دختران جوان مسلمان ارائه نماییم و صادر کننده طرح ها و دوخت های ابتکاری و نوین باشیم.

مطالعه و طراحی لباس‌های بومی با تأکید بر نگاه ارزشی اسلام به زن همچنین تکیه بر باورهای دینی از مهمترین نکات مورد توجه این مرکز بوده و با توجه به تنوع پوشش زنان در استان‌های کشور و مشاغل گوناگون می توان به روش های مختلف هنر اصیل ایرانی را نیز وارد نمود.

نکته قابل توجه در ترویج چنین فرهنگی مبارزه با دشمن در جنگ نرم است چراکه دشمن همچون گذشته حجاب زنان و عفاف مردان ملت ایران را نشانه گرفته و اولین نقشه غرب برای تسلط و نفوذ در یک جامعه، تسلط بر زنان آن جامعه و ترویج فرهنگ برهنگی است.

حجاب نماد زنان مسلمان کشورها و مرز تعیین کننده برای تشخیص جامعه اسلامی و غیر اسلامی است. پاسداری و حفاظت از این سنت‌ در کشور در ابتدا بر عهده خود زنان است.

علاوه برآن موسسات و دستگاههای متولی امور فرهنگی، ائمه جماعات نیز در ارائه شکل عالمانه و آگاهانه آن بسیار اثرگذارند.

همچنین باید از متولیان بخش آموزش در سطوح مختلف تحصیلى خواست تا با کار کارشناسى و تعیین یک برنامه متناسب با سن دانش آموزان دختر، براى رعایت حجاب بهتر در مدارس تنظیم و طراحى نمایند.

امیداست با تاکید دست­اندرکاران امور فرهنگی و با ارائه الگوهای اسلامی و ایرانی، قدمت و اهمیت و لذت حجاب در جوامع و به ویژه در میان جوانان را بازگو کرده و به این وسیله فرهنگ ایرانی و توجه پیشینیان به حجاب را در کنار موازین مقدس اسلام به عنوان اصل واقعی حاکمیتی و مردمی مورد توجه قرار دهند.

                              مریم ارشدی

                      مدیرکل روابط عمومی مرکز امور زنان وخانواده




تاریخ : یکشنبه 90/4/19 | 8:30 صبح | نویسنده : مریم ارشدی | نظر
همزمان با عید مبعث، نشست هماهنگی ستاد ملی جشن‌های «زیرسایه  خورشید» در حرم مطهر امام‌رضا(ع) با حضور مدیرکل روابط عمومی مرکز امور زمان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد  . 

 این نشست 9 تیرماه همزمان با مبعث رسول اکرم(ص) با حضور علیرضا افشار، مشاور فرهنگی وزیر کشور، بنیادی، مشاور وزیر آموزش و پرورش، مریم ارشدی، مدیرکل روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری، طاهریان، معاون فرهنگی ستاد عالی کانون‌های مساجد کشور، حجت‌الاسلام سیدجلال حسینی، دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی، محمدجواد محمد‌زاده‌مقدم، مدیر مؤسسه خدمات مشاوره‌ای جوانان آستان قدس رضوی، حجت‌الاسلام علی نهاوندی، مدیرکل صدا و سیما خراسان رضوی و نمایندگان 12 نهاد ملی مرتبط با فعالیت‌های فرهنگی و مدیران کانون‌های جوانان رضوی 20 استان کشور نیز به عنوان متولیان و نمایندگان برگزاری جشن‌های «زیر سایه خورشید» در حرم مطهر رضوی برگزار شد.
مدیر روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری
 در این نشست گفت: طرح ایجاد تشکل "دختران زیر سایه خورشید" می‌تواند راهکار مناسبی برای توسعه جشن‌های رضوی باشد.
مریم ارشدی پنجشنبه شب در نشست هماهنگی ستاد ملی جشن های زیر سایه خورشید که با حضور نمایندگان استانی این جشنواره در سالن کنفرانس اداره اماکن متبرکه آستان قدس رضوی برگزار شد اظهار داشت: یکی از دلایل موفقیت کشور در دوران انقلاب و دفاع مقدس، برخورداری احساس قوی و معنوی در زنان کشور بود که علی رغم صمیمیت قلبی که به فرزندان خود داشتند اما توجه به کشور را در اولویت قرار دادند.
وی ضمن اشاره به جشن های دهه کرامت تصریح کرد: یکی از مأموریت های زنان، بحث تقویت ارتباطات خانوادگی است که بر همین اساس جشن های دهه کرامت می تواند ارتباط خوب بین امام رضا علیه السلام و حضرت معصومه(س) نهادینه کند.
ارشدی افزود: با این وجود نگرش حضرت معصومه در زمینه حضور در ایران و صمیمیتی که بین ایشان و امام رضا علیه السلام بوده است باید مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
وی گفت: در چنین موضوعاتی لازم است که از قلم اندیشه و قلم جوانان به خوبی استفاده شود و من فکر می کنم برای بهتر رسیدن به این بحث، باید دبیرخانه دائمی در این زمینه داشته باشیم.
ارشدی با بیان اینکه ایجاد تشکل دختران زیر سایه خورشید می تواند طرح مناسبی باشد، ادامه داد: من به نیابت از مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری وظیفه دارم تا طرح ایجاد تشکل دختران زیر سایه خورشید را پیشنهاد کنم و امیدوارم که با اجرای این طرح، حضور دختران در چنین جشن های بیش از پیش مشاهده شود.
وی گفت: همچنین پیشنهاد می کنم که طرح این تشکل در عرصه بین المللی باشد زیرا اگر بتوانیم انجمن های دوستی دختران زیر سایه خورشید را در سطح بین الملل طراحی کنیم، می تواند در زمینه توسعه این جشن ها تأثیر خوبی داشته باشد.
مدیر روابط عمومی مرکز امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری اظهار داشت: همچنین با توجه به نگاه ویژه مقام معظم رهبری نسبت به کرسی های آزاد اندیشی، لازم است که در مورد این جشنواره ها نیز کرسی های آزاد اندیشی با حضور جوانان ایجاد شود.

علیرضا افشار نیز در جمع نماینده کانون‌های جشن دهه کرامت "زیر سایه خورشید " که در سالن اجتماعات دفتر معاونت اماکن آستان‌ قدس رضوی برگزار شد، اظهار داشت: باید برای ایجاد کارهای فرهنگی بیش از گذشته در جامعه ظرفیت‌سازی کرد.
معاون اجتماعی وزیر کشور افزود: زمینه بسترسازی اهداف فرهنگی بین آحاد مختلف جامعه به یک حرکت مخاطب شناسی از سوی مسئولان نیاز دارد.
وی تصریح کرد: تقویت آموزه‌های دینی در جامعه اسلامی باید به وسیله حرکت‌های فرهنگی صورت پذیرد.
افشار نیاز حرکت فرهنگی در جامعه را یک دغدغه مهم رهبری ارزیابی کرد و خاطرنشان کرد: برای برقرار کردن ریشه اخلاقی در جامعه باید در بعد فردی و اجتماعی زندگی افراد برنامه‌ریزی شود.
معاون اجتماعی وزیر کشور گفت: ایجاد طرح امنیت اجتماعی عفاف و حجاب در جامعه برای تقویت حیات آموزه‌‌های دینی و ارزش بنیاد خانواده و کاهش تخلفات صورت گرفته است.
وی همچنین آستان‌ قدس رضوی را به عنوان یک نهاد مهم در گسترش کارهای فرهنگی در جامعه عنوان کرد و افزود: آستان ‌قدس رضوی به عنوان یک محور اصلی تاثیرگذار در جامعه ارزیابی می‌شود.
افشار تصریح کرد: آستان ‌قدس رضوی برای اصلاح رفتار افراد بیشتر تلاش کند زیرا مردم جامعه یک ارتباط عمیق با کانون معرفت جهان اسلام دارند.
معاون اجتماعی وزیر کشور اظهار داشت: در آخرین جلسه ریاست جمهور که در شیراز برگزار شد، اعتباراتی برای کارهای فرهنگی و مسائل رفاهی، حمل و نقل، خدمات و اقامتگاه زائران پیش‌بینی شده است.
در این مراسم، محمدجواد محمدزاده‌مقدم، مدیر مؤسسه خدمات مشاوره‌ای جوانان آستان قدس رضوی از اختصاص بودجه یکصد میلیون تومانی به جشن‌های ملی زیرسایه خورشید خبر داد و افزود: مراکز برنامه‌ریزی دست‌اندکار بیش از 10 سال است که سنت رضوی را با رویکرد نرم‌افزاری برای 650 هزار مخاطب جشن‌های دهه کرامت انجام می‌دهند.
همچنین علیرضا افشار، مشاور فرهنگی وزیر کشور با بیان اینکه از ظرفیت‌های فرهنگی بیشتر از این می‌توان بهره برد، افزود: تمام مشارکت‌های مردمی و همبستگی‌های ملی باید خروجی این حرکت فرهنگی باشد.
وی تصریح کرد: تشکل‌های مردمی، کانون‌های مساجد و... در عین حال که زمینه‌های مناسبی هستند، کانون حمایت معنوی آن باید آستان قدس باشد که برای دستیابی به آن نیاز به ساز و کار خاصی نداریم ولی باید سعی شود ارتباط آستان قدس و سایر نهادها هم در حوزه تشکل‌های مردمی و هم در سایر حوزه‌ها تقویت شود و توسعه پیدا کند.
در ادامه حجت‌الاسلام سیدجلال حسینی، دبیر شورای عالی فرهنگی آستان قدس رضوی با تأکید بر الهام بخش بودن برنامه‌ها، گفت: المان و نمادها را مبتنی بر آموزه‌های ناب و اهل بیتی ارائه کنیم چرا که یکی از ابزارهای قدرت در انتقال مفاهیم، نمادسازی است و زیباترین نوع آن می‌تواند در جشن‌های رضوی باشد که شعائر رضوی در این ایام بین مردم جای خودش را باز می‌کند.
سپس حجت‌الاسلام علی نهاوندی، مدیرکل صدا و سیما خراسان رضوی عنوان کرد: حرکت‌های فرهنگی اخیر چون جشنواره امام رضا(ع)، جشن های زیر سایه خورشید بسیار اقدامات ارزشمندی است و رسانه ملی ظرفیت انعکاس همه این تلاش‌ها را در شبکه‌های موجود و یا در شبکه‌های مجازی دارد.
وی تصریح کرد: رسانه‌ای مانند
B.B.C بدون توجه به موضوع و هدفی وارد میدان می‌شود و بدون پرداخت ویژه به گوهر انسانی، اهداف مقرضانه خود را نشان می‌دهد، رسانه ما می‌تواند در پاسخ جوان و معنویت را به روی صحنه سیاسی آورده و برای آن برنامه‌ریزی کند.
محمد بنیادی، مشاور وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: حرکت در مسیر ترویج فرهنگ رضوی با محوریت امام‌رضا(ع) و با تبعیت از مبانی فکری اهل بیت(ع) و حضور در شادی‌ها و غم‌های این بزرگواران باعث میثاق با امام‌رضا(ع) است.
وی با بیان اینکه با بکار گیری راهکارهای منابع غنی اسلامی به ویژه قرآن و سیره ائمه اطهار(ع) می‌توانیم پاسخگوی شبهات وارده شده باشیم، عنوان کرد: با راه‌اندازی شبکه امام‌رضا(ع) جوانان در مقابل تهاجم فرهنگی مقاوم خواهند شد و قادر به جوابگویی شبهات مسائل دینی می‌شوند.
در پایان نیز مدیران کانون‌های جوانان رضوی واقع در 20 استان کشور نیز به عنوان متولیان و نمایندگان برگزاری جشن‌های «زیر سایه خورشید» در این نشست به بیان نقطه نظرات و تجربیات خود پرداختند.




تاریخ : دوشنبه 90/4/13 | 6:0 صبح | نویسنده : مریم ارشدی | نظر

  • راه بلاگ | تک تاز بلاگ | قیمت دلار